„Isus mrzi Srbe“ osvanulo na Hramu Hrista Spasa u Prištini nakon prve liturgije od 1998. /foto/

© Foto : Eparhija raško-prizrenskaLiturgija u Hramu Hrista Spasa u Prištini
Liturgija u Hramu Hrista Spasa u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Diplomata i pisac Jan Bankroft objavio je na Tviteru da je posle jučerašnje liturgije u nedovršenom Hramu Hrista Spasa u Prištini osvanuo grafit na engleskom jeziku: „Isus mrzi Srbe“.
Bankroft je naveo da je grafit ispisan nedavno na crkvi u kojoj je u čertvrtak, prvi put posle 23 godine, služena liturgija.
"Isus mrzi Srbe'' - rečeno mi je da je ovo sveže ispisan grafit na nedovršenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Prištini nakon današnje liturgije, koja je bila prva liturgija od 1998. godine", napisao je Bankroft sinoć.
Eparhija raško-prizrenska SPC saopštila je da je na praznik Vaznesenja Gospodnjeg - Spasovdana, prvi put posle 1998. godine, u hramu Hrista Spasa u centru Prištine služena liturgija.

Petković: Na poruke mira iz Beograda, odgovor Prištine su grafiti mržnje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je ispisivanje grafita na nedovršenom Hramu Hrista Spasa.
Petković je na Tviteru napisao da na poruke mira upućene iz Beograda, odgovor Prištine su grafiti mržnje.
„Na poruke mira, odgovor su grafiti mržnje. Na građenje suživota, odgovor su barijere i zabrane. Na obeležavanje slave i molitvu, odgovor su policija, protesti i pretnje rušenjem. Ima li istinskog pomirenja i budućnosti sa ovakvim anticivilizacijskim postupcima iz Prištine?!“, upitao je Petković.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala