DPS optužuje Borisa Malagurskog da je ratni huškač, kažu da ponižava Crnu Goru

© Sputnik / Nikola BižićU Nikšiću na izborni dan mirno
U Nikšiću na izborni dan mirno - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Opštinski odbor Demokratske partije saocijalista optužio je srpskog režisera, voditelja i novinara Borisa Malagurskog da je ratni huškač i srpski šovinista. 
Pošto je najavljeno da će film Malagurskog “Podeljena zemlja” biti prikazan 19. juna u “Nikšićkom pozorištu”, iz DPS-a poručuju da ovaj, kako navode "nikšićki hram kulture ne sme biti mesto prikazivanja i propagande opasnih i poraženih ideja i ideologija, koje direktno podrivaju koncept građanske Crne Gore". 
Prema njihovim rečima, sejanju mržnje, lažima, izmišljotinama i opasnim manipulatorskim porukama, nije mesto u Nikšiću a ni bilo gde u Crnoj Gori.
"Lice koje je tvorac ovog sadržaja je plaćenik opskurnih krugova okupljenih oko ideje šovinizma prema svemu što ne pripada ideji ‘srpskog sveta"",dodaju iz DPS-a Nikšić.
Kako navode, najnoviji zadatak Malagurskog svodi se na provokaciju opasnim oružjem, filmskom propagandom kojom se izazivaju tenzije među građanima Crne Gore. 
Mitropolit Amfilohije i Boris Malagurski - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
„Nema mnogo hrabrih“: Film Malagurskog o crnogorskim podelama naišao na neočekivanu prepreku /video/
"Zato pozivamo upravu JU ‘Nikšićko pozorište’ da ne dozvoli prikazivanje ovog filma i sačuva dostojanstvo svoje ustanove", ističu iz DPS-a Nikšić, preneo je crnogorski list "Dan".
Pozivaju i konstituente lokalne vlasti, Građanski pokret URA i Demokrate da, kako napominju, na delu, a ne samo demagoški pokažu svoju građansku profilaciju i spreče prikazivanje ovog bestidnog sadržaja.
"Ukoliko to ne učine, još jednom će potvrditi da su i sami promoteri šovinizma i velikosrpskog nacionalizma, a DPS će se boriti svim dozvoljenim sredstvima da spreči ovu provokaciju Malagurskog i njegovih mentora", zaključuju iz DPS-a Nikšić.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala