Da li je Đoković bliži Zverevu i Cicipasu nego Nadalu?

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTENovak Đoković i Rafael Nadal posle finala Rima 2021.
Novak Đoković i Rafael Nadal posle finala Rima 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković i Rafael Nadal se sastaju u polufinalu Rolan Garosa, a svoje predviđanje meča dali su bivši teniseri Boris Beker i Mats Vilander, koji su dali dobre šanse Aleksanderu Zverevu i Stefanosu Cicipasu.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Poznato kada igraju Đoković i Nadal
Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića a sada analitičar Eurosporta, ima podeljeno mišljenje o tome ko će osvojiti Otvoreno prvenstvo Francuske.
„U nekom trenutku naslednik mora da se pojavi. Nadal ne može da vlada Parizom zauvek“, rekao je Beker.
Kladionice pred sudar titana favorizuju Španca, a Beker ističe da ne samo da je moguće da Novak može do titule, već šansu daje i drugim polufinalistima – Zverevu i Cicipasu, koji svoj meč igraju u petak od 14.50, nakon čega će na teren Novak i Rafa.
„Nisam vidovit, ali prvi favorit je i dalje Nadal, to se nije promenilo. Vidim i scenario u kojem Đoković osvaja turnir, ali gotovo da iste šanse imaju i Cicipas i Zverev“, dodao je čuveni Nemac.
​Beker je istakao da je „samo pitanje vremena“ kada će mlađi teniseri krenuti da osvajaju slemove, odnosno kada će preuzeti teniski vrh.
„Mislim da će se njih dvojica boriti za krunu u narednih nekoliko godina, zajedno sa Medvedevom. Ovo je samo jedan od mnogo velikih mečeva između Cicipasa i Zvereva“, objasnio je šestostruki Grend slem šampion.
Vilander, sedmostruki Grend slem šampion, takođe daje solidne šanse Zverevu i Cicipasu.
„Ovo je bio scenario iz snova kada je objavljen žreb. Mislim da nikada ovo nisam mislio, ali ko god pobedio u meču Novaka i Rafe imaće dosta problema protiv pobednika meča Zvereva i Cicipasa – nek od njih dvojice ima baš dobre šanse da osvoji prvi Grend slem u karijeri“, istakao je Vilander.
Šveđanin je prokomentarisao i Novakov duel sa Mateom Beretinijem u četvrtfinalu, koji je prošao uz mnogo emocija.
„Novakov ritern je bio mnogo dobar. Em je agresivan, em često završi u terenu. Cela Novakova partija me je impresionirala – celo veče nije izgubio servis“, dodao je Mats.
Inače, Sputnjik sport nedavno je ugostio jednog od Novakovih najvećih navijača iz daleke Australije – Stefana Popovića. Novinar i voditelj srpskog porekla pričao je o Novaku, Australijan openu, značaju i uspehu srpskih sportista, ali i o Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, saradnji sa Borisom Malagurskim... Opširnije pogledajte na našem Jutjub kanalu.
„Đokovićeva reakcija je veoma zabrinjavajuća, to ne može da bude dobro“
Pariz je podrhtao posle Novakove „grmljavine“ /video/
Rusija slavi Anastasju – „ura“ za veliko finale! /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala