Dariji Kisić Tepavčević zabranjen dolazak na Kosovo i Metohiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistarka Darija Kisić Tepavčević
Ministarka Darija Kisić Tepavčević - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Prištinske vlasti zabranile su ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević da poseti Kosovo i Metohiju, iako je najava za posetu poslata na vreme i u skladu sa svim procedurama, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
Prof. dr Kisić Tepavčević je u sklopu svojih redovnih aktivnosti trebalo danas i sutra, kao profesor Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, da na Katedri za epidemiologiju održi ispit studentima treće godine.
Profesorka Kisić Tepavčević je dolazak na Kosovo i Metohiju najavila u svojstvu profesora, a ne u svojstvu ministra, navodi se u saopštenju.
„Međutim, vlasti u Prištini večeras su bez ikakvog obrazloženja ili razloga, preko prištinskog oficira za vezu, odbile da prof. Kisić Tepavčević dozvole sutrašnju posetu, kojoj Priština na ovaj način brutalno sprečava odlazak na posao“, ističe Petković.
Istovremeno, bez obrazloženja je odbijena i molba grupe od 39 hodočasnika iz centralne Srbije koji su za predstojeći vikend želeli da obiđu više svetinja na Kosovu i Metohiji.
„Po sredi je nastavak brutalnog kršenja postignutih sporazuma o slobodi kretanja i sporazuma o posetama dogovorenih i potpisanih u Briselu između Beograda i Prištine“, poručio je Petković.
Skandaloznom politikom zabrana i barijera Priština po ko zna koji put demonstrira svoje anticivilizacijsko opredeljenje i jasno stavlja do znanja da se protivi svemu srpskom.
Očigledno je da prištinski političari na čelu sa Aljbinom Kurtijem nemaju valjanu argumentaciju sa kojom bi došli za pregovarački sto u Briselu sledeće nedelje, pa se sada služe ovakvim potezima koji direktno potkopavaju dijalog.
„Evropska unija kao garant potpisanih sporazuma i posrednik u dijalogu ne sme ostati nema na ovakve jednostrane poteze Prištine i očekujem njihovu jasnu reakciju“, saopštio je večeras direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala