Zverev bez čuda – Cicipasu drama i plasman u finale Rolan Garosa!

© AP Photo / Thibault CamusGrčki teniser Stefanos Cicipas
Grčki teniser Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Stefanos Cicipas, od ponedeljka četvrti teniser sveta, plasirao se u finale Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Zverevim – 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6.3. Grčki teniser u borbi za trofej u Parizu igraće protiv boljeg iz susreta Novak Đoković – Rafael Nadal.
Cicipasu će ovo biti prvo Gren slem finale, a ujedno je i najmlađi teniser koji je došao do završnice još od Rafaela Nadala i 2008. godine.
Grčki teniser ušao je mnogo bolje u meč, bio je fokusiraniji, udarci su mu bili oštriji i odmah je oduzeo servis Nemcu. Odlično je servirao, nije dopustio Saši nijednu brejk loptu u prvom setu i posle 40 minuta igre poveo je 1-0, 6:3.
Zverev je morao da se probudi, da zaigra bolje ako misli da ostane u meču, i to se i desilo početkom seta. Šesti teniser sveta oduzeo je servis protivniku i sada je on vodio 3:0.
Međutim, od tog trenutka Saša je uzeo u svoj prepoznatljiv, negativni ritam kada izgleda kao da bi ranije bio na nekoj plaži, a ne na terenu.
Cicipas je osvojio čak šest gemova zaredom i istim rezultatom kao u prvom setu, 6:3, došao je do velikih 2-0 u setovima.
Činilo se da će ovo biti jednosmerna ulica, da će Grk u trećem periodu igre samo završiti posao i plasirati se u finale, ali... Cicipas se opustio, dok se Zverev razgoropadio i počeo da pogađa u kontinuitetu.
Nemac je napravio brejku u trećem gemu, do kraja seta ga nije ispuštao i posle dva sata igre rezultat je bio 2-1 u setovima za Stefanosa (6:3, 6:3, 4:6).
Momentum je bio na strani Zvereva i odmah je to iskoristio oduzevši servis Cicapasu u prvom gemu četvrtog seta. Šesti igrač sveta preuzeo je kontrolu i svima je bilo jasno da nam sledi peti set.
Nije popuštao Zverev, sjajno je servirao i uspeo je da izjednači na 2-2 u setovima. Cicipas je morao nešto da promeni, da vrati samopouzdanje jer u suprotnom ne bi imao šansu za pobedu.
I, to je uspeo na volšeban način nakon što je bio na ivici da ponovo dopusti protivniku brejk. Zverev je u prvom gemu petog seta imao tri uzastopne šanse da oduzem servis Cicipasu, međutim, nije iskoristio nijednu i Grk je od tog trenutka krenuo da igra kao u prva dva seta.
Grk, koji ima samo 22 godine, napravio je brejk u četvrtom gemu, potom je poveo 4:1 i tako je došao veoma blizu pobede. Osmi gem mogao je da bude koban za Cicipasa jer je Zverev uspeo da spasi čak četiri meč lopte, međutim, to ga nije omelo u narednom u kom je servirao.
Ovoga puta je iskoristio prvu priliku, ukupno petu u meču, i posle tri sata i 40 minuta plasirao se u veliko finale.
Tri ključna faktora za sudar titana u Parizu /video/
Đokovićeva kardinalna greška o kojoj se priča osam godina kasnije /video/
Da li je Đoković bliži Zverevu i Cicipasu nego Nadalu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala