Bela kuća: Sastanak Putina i Bajdena ne znači restart odnosa dve zemlje

© AP Photo / Patrick SemanskyBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Bela kuća ne gleda na predstojeći sastanak predsednika SAD Džoa Bajdena sa ruskim liderom Vladimirom Putinom kao na resetovanje odnosa dve zemlje, saopštila je šefica odeljenja za evropska pitanja Saveta za nacionalnu bezbednosti pri Beloj kući Amanda Sloat, prenosi „Si-En-En“.
„To definitivno nije resetovanje (odnosa). Predsednik je to jasno stavio do znanja. To nije nagrada. Mislim da predsednik veruje da imamo teme na kojima možemo da sarađujemo sa Rusijom, na primer strateška stabilnost koja nije važna samo za Sjedinjene Američke Države, nego i za naše evropske saveznike. Istovremeno, predsednik je jasno rekao da će razgovarati i o našim neslaganjima“, precizirala je Sloat.
Povodom predstojećeg samita Rusije i SAD u Ženevi 16. juna, američka televizija „En-Bi-Si Njuz“ saopštila je da je Putin uoči sastanka dao intervju njihovoj televiziji, koji će biti objavljen 14. juna. Kako se navodi, to je prvi razgovor ruskog lidera sa američkim medijima od jula 2018. godine. 
Bajden je ove sedmice započeo svoju prvu inostranu turneju, a prva destinacija mu je Velika Britanija. Američki lider je odmah po dolasku u tu zemlju izjavio da će staviti do znanja svom ruskom kolegi Putinu da se „Amerika vratila“.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala