Amerikanci, Britanci, Francuzi, Srbi…: Vežba Vojske Srbije kod Bujanovca sa još devet zemalja /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbraneVežba "Platinasti vuk 2021" kod Bujanovca u kojoj učestvuju vojnici iz devet zemalja i Vojska Srbije
Vežba Platinasti vuk 2021 kod Bujanovca u kojoj učestvuju vojnici iz devet zemalja i Vojska Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Pratite nas
Vojnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Velike Britanije, BiH, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rumunije i Slovenije održavaju vežbe zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije na poligonu „Borovac“ i bazi „Jug“ kod Bujanovca.
U okviru međunarodne vežbe „Platinasti vuk 21“, koja se od 3. do 18. juna izvodi u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“, pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga devet drugih država realizuju intenzivne vežbovne aktivnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Mešoviti timovi uvežbavaju taktike, tehnike i procedure sa neubojitim oružjem koje se primenjuju prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama.
Borba u urbanoj sredini, odbrana baze, blokada i pretraga terena, rad na kontrolnom punktu, realizacija motorizovanih i pešačkih patrola i pružanje prve pomoći deo su vežbovnih aktivnosti predviđenih programom obučavanja. U obuci se koristi i simulator virtuelnog bojišta.
 Vežba se izvodi sa ciljem unapređenja interoperabilnosti i međusobnog razumevanja pripadnika oružanih snaga na taktičkom nivou u toku izvođenja operacija podrške miru u multinacionalnom okruženju, navode iz Ministarstva.
„Platinasti vuk“ je vežba koje se realizuje u Srbiji od 2014. godine sa idejom da se osim neposredne pripreme za učešće u multinacionalnim operacijama da podsticaj za razvoj baze „Jug“ kao regionalnog centra za obuku.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala