Ambasador Rusije i direktor „Diposa“ sadnjom breze obeležili pet decenija saradnje

Pratite nas
Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i direktor Društva za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ Đoko Krivokapić posadili su danas brezu kao simbol izuzetne pet decenija duge poslovne saradnje tog preduzeća i ruske ambasade i Trgovinskog predstavništva u Beogradu.
Breza, koja je prema rečima Krivokapića upravo simbol lepote, snage i bajkovitosti ruskog pejzaža, posađena je u prisustvu trgovinskog predstavnika Rusije u Beogradu, Andreja Hripunova, a taj svečani čin iskorišćen je i kao podsećanje na strateško partnerstvo i bratske odnose dveju zemalja pred sutrašnji Dan Rusije.
Tim povodom, Krivokapić je na ruskom pročitao i čuvenu pesmu „Breza“ Sergeja Jesenjina, nakon čega je ambasador Bocan-Harčenko izrazio veliko zadovoljstvo navodeći da je upravo breza u mislima i srcu svakog čoveka u Rusiji.
„Kada govorimo o strateškoj saradnji Rusije i Srbije, a ona je na najvišem nivou, ali svaka tradicionalna pojedinačna saradnja zasnovana na pojedinačnim primerima, kao ova sa ‘Diposom’, jako je bitna“, rekao je ambasador Bocan-Harčenko, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala