„Zbornaja komanda“ na velikom zadatku

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaFudbaleri Rusije
Fudbaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Rusiji se ne daju šanse za veliki uspeh na Evropskom prvenstvu, ali je jasno da „Zbornaja komanda“ ima velike ambicije, imajući u vidu da će biti i jedan od domaćina, na stadionu u Sankt Peterburgu.
Kvalifikacije su protekle briljantno, sa 33 gola, osam pobeda i dva poraza – protiv Belgije, što će biti dodatan motiv ekipi selektora Stanislava Čerčesova u grupnoj fazi.
Najbolji igrač: Aleksandar Golovin
Vezista Monaka je prvi među jednakima, s obzirom na to da je ruski tim veoma ujednačen i da nema ekstremno velikih zvezda u timu, kao što su to nekada bili Roman Pavljičenko, Andrej Aršavin ili svojevremeno Aleksandar Mostovoj. Ipak, Golovin će imati ulogu kreatora igre, od njega će počinjati napadi i zavisiće kompletan tempo, što je za Čerčesova od velike važnosti.
Grupa B, protivnici: Danska, Finska, Belgija.
Raspored utakmica:
12.06, 21.00 Belgija – Rusija
16.06, 15.00 Finska – Rusija
21.06, 21.00 Rusija – Danska
Selektor: Stanislav Čerčesov
Golmani: Juri Djupin (Rubin), Matvej Safonov (Krasnodar), Anton Šunjin (Dinamo Moskva).
Odbrana: Georgi Džikija (Spartak Moskva), Igor Divejev (CSKA Moskva), Jurij Žirkov (Zenit), Vjačeslav Karavajev (Zenit), Fjodor Kudrijašov (Antalija), Andrej Semjonov (Ahmat), Mario Fernandes (CSKA Moskva).
Vezni: Dmitri Barinov (Lokomotiva Moskva), Rifat Žemaljetdinov (Lokomotiva Moskva), Maksim Mukin (CSKA Moskva), Aleksandar Golovin (Monako), Danil Fomin (Dinamo Moskva), Roman Zobnjin (Spartak Moskva), Aleksej Jonov (Krasnodar), Daler Kuzjajev (Zenit), Andrej Mostovoj (Zenit), Magomed Ozdojev (Zenit), Denis Makarov (Rubin), Aleksej Mirančuk (Atalanta), Denis Čerišev (Valensija).
Napad: Artjom Dzjuba (Zenit), Anton Zabolotni (CSKA Moskva), Aleksandar Soboljev (Spartak Moskva).
Vreme je da talenat eksplodira
Autsajderi čekaju jedan zdravi zglob
Daleko je 1992, ali...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala