Zašto Vučić izlazi pred poslanike posle susreta sa Kurtijem?

© SputnikOd četvrtka do četvrtka
Od četvrtka do četvrtka - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Dan nakon sednice SB UN posvećene radu Tribunala i  potvrđivanja doživotnog zatvora Ratku Mladiću iz SAD je stigla uredba kojom se proširuju sankcije prema Zapadnom Balkanu. Istovremeno, uoči briselskih pregovora Osmanijeva poručuje da takozvano Kosovo ulazi u dijalog zbog uzajamnog priznanja, dok Vučić najavljuje obraćanje pred poslanicima.
Od četvrtka do četvrtka Zoran Milivojević
O svim ovim temama u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ razgovarali smo sa diplomatom Zoranom Milivojevićem. Pitaćemo ga šta je cilj uredbe kojom se proširuje opseg vanrednih mera u vezi sa regionom Zapadnog Balkana? Kako gleda na to što se u toj uredbi naglašava da područje Zapadnog Balkana mora poštovati zaključke Rezolucije 1244 i Dejtonskog sporazuma? Zašto Brisel ne podržava ovaj korak SAD? Koliki je značaj izdvojenog mišljenja predsedavajuće veća, sudije Matimbe Nijambe, koja je rekla da zbog velikog broja grešaka u prvostepenoj presudi general Ratku Mladiću smatra da treba ponoviti suđenje? Da li će neko pokušati da zloupotrebi presudu da bi pravio nove nemire u Bosni i Hercegovini? Kako će izgledati nova runda dijaloga Beograda i Prištine koja će se održati u utorak 15. juna u Briselu s obzirom na to da je predsednica takozvanog Kosova Vjosa Osmani izjavila da će učestvovati u dijalogu sa Srbijom samo zbog postizanja sporazuma i obostranog priznanja? Treba li Srbija da se obazire na poruke iz Brisela da je sveobuhvatan i pravno obavezujući sporazum obe strane preduslov za pristupanje Srbije Evropskoj uniji? Zašto će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiti poslanicima Narodne skupštine 22. juna? Kako će se prevazići politička kriza u Crnoj Gori – rekonstrukcijom ili novim izborima?
Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem Jutjub kanalu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala