Vučić o putu u Brisel: Oni dolaze da naprave šou, mi da budemo odgovorni

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da razgovori u Briselu neće biti laki, ali da je važno da se razgovara, a predstavnicima Prištine ponovo poručio da, ukoliko misle da dolaze po ono o čemu govore - ne moraju ni da putuju u Brisel.
Vučić je preneo da već u ponedeljak putuje u Brisel, gde će već istog dana uveče imati pojedine sastanake i radnu večeru, dok u utorak sledi dijalog.
"Uvek sam se divio onima koji, u sportskom smislu, pre početka utakmice prete kako će nekog da razbiju, a samo je pitanje koliko će druga strana da primi glova... Ali, kada utakmica počne, obično se stvari dugačije odvijaju", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.
Zato ga, kaže, ne interesuje šta unapred pričaju predstavnici Prištine.
"Što se mene tiče, mogu sasvim ozbiljno da poručim, ako mislite da dolazite po stvari o kojima govorite, ne morate ni da putujete. Ali, mislim da je dijalog važan, da je važno da pokažemo poštovanje prema EU, ali i zbog nas je važno da razgovaramo da bismo spuštali tenzije, i obezbedili sigurnost na naš narod na KiM", rekao je Vučić.
Što se tiče mešanja Prištine u to koji će put Srbija da izabere, a povodom izjave Vjose Osmani da je vreme da "Srbija odluči šta želi", Vučić je rekao da nije njihovo da o tome odlučuju.
"Oni odavno, bar javno kažu da ne žele da budu građani Srbije, pa ih molim da to ne čine, jer mi ni većim silama ne dozvoljavamo da nam se upliću u naše odnose, a kamo li licima koja to ničim nisu zaslužila", rekao je Vučić.
On je poručio da se Srbija nalazi na EU putu i to mnogo ispred na tom putu od onih koji bi da joj drže lekcije.
"Srbija je nezavisna i suverena zemlja i štitićemo interese svojih građana. A, da će biti jednostavno u Briselu, neće nikome. Oni dolaze da naprave šou, bi da budemo ozbiljni i odgovorni i posvećeni dijalogu. A, rezultat piše na kraju utakmice, a ne pre pocetka. To pre početka sam hiljadu puta gledao", rekao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala