Slovačka je više od autsajdera

© RFS / Uđi u bazu fotografijaFudbaleri Slovačke
Fudbaleri Slovačke - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Iako nije reprezentacija sa zvučnim imenima, Španija, ali i Poljska i Švedska, favoriti da izađu iz grupe E, nikako ne smeju da potcene žilave Slovake koji se nisu slučajno plasirali na Evropsko prvenstvo.
 
Radi se o disciplinovanoj ekipi, koja ne igra na mnogo golova, i njihovi protivnici moraće da budu izuzetno strpljivi ako budu želeli do pobede. Slovačka je nedavno pobedila Rusiju, u baražu za EURO izbacili su Republiku Irsku i Severnu Irsku, te će biti zanimljivo kakav će učinak ostvariti na šampionatu.
Najbolji igrač: Milan Škrinijar
Iako u reprezentaciji i dalje igra legenda Slovačke – Marek Hamšik – trenutno najbolji igrač Slovačke, a ujedno i tržišno najskuplji, je štoper Intera iz Milana.
Škrinijar je stub odbrane Slovačke, neko ko sjajno komanduje poslednjom linijom i ako bude igrao bez greške protivnicima će biti jako teško da postignu gol protiv Slovaka.
Grupa E, protivnici: Poljska, Španija, Švedska.
Raspored:
14.06, 18.00 Poljska – Slovačka
18.06, 15.00 Švedska – Slovačka
23.06, 18.00 Slovačka – Španija
Selektor: Štefan Tarkovič
Golmani: Martin Dubravka (Njukasl), Marek Rodak (Fulam), Dušan Kučjak (Lehija).
Odbrana: Peter Pekarik (Herta), Lubomir Satka (Leh), Denis Vavro (Ueska), Milan Škrinijar (Inter), Tomas Hubočan (Omonija), Jakub Holubek (Gljivice).
Sredina: Marek Hamšik (Geteborg), Stanislav Lobotka (Napoli), Patrik Hrosovski (Genk), Juraj Kucka (Parma), Ondrej Duda (Keln), Robert Mak (Ferencvaroš), Vladimir Vajs (Slovan Bratislava), Laslo Benes (Augzburg), Lukas Haraslin (Sasuolo), Tomas Suslov (Groningen), Matus Bero (Arnhem), Erik Jirka (Mirandes).
Napadači: Mihal Duris (Omonija), Robert Boženik (Fejnord), David Strelec (Slovan Bratislava).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala