Putin i Bajden se u Ženevi sastaju u vili La Granž

© REUTERS / DENIS BALIBOUSEVila la Granž na Lemanskom jezeru u Ženevi
Vila la Granž na Lemanskom jezeru u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Džozefa Bajdena održaće se u vili La Granž u Ženevi, saopštila je Federalna služba spoljnih poslova Švajcarske.
„Švajcarska je zahvalna državama na ukazanom poverenju prilikom izbora Ženeve“, navodi se u saopštenju objavljenom na Tviteru.
​Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je potvrdio mesto sastanka.
On je dodao da će Putin stići u Ženevu na sam dan sastanka.
Sastanak predsednika SAD i Rusije održaće se 16. juna u Ženevi. Očekuje se da će teme sastanka biti strateška stabilnost, borba protiv pandemije, međunarodna politika i regionalni konflikti.
Vašington neprekidno pojačava pritisak na Moskvu sankcijama, koristeći situaciju sa „ljudskim pravima“ kao razlog za ograničenja. Zauzvrat, Rusija je Sjedinjene Američke Države uključila u listu neprijateljskih država.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je primetilo da su odnosi među državama u ćorsokaku i da je najvažnije pronaći načine da se iz njega izađe.
Zašto Putin veruje da će se Sjedinjene Američke Države raspasti kao Sovjetski Savez pogledajte u autorskoj emisiji Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“:
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala