Putin: Besmisleno uvoditi sankcije „Severnom toku 2“, praktično smo ga završili

© Foto : Axel Schmidt/Nord Stream 2Izgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Lubminu
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Lubminu - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Odustajanje Amerike od sankcija protiv gasovoda „Severni tok 2“ ne znači da je došlo sistemske promene u spoljnoj politici Vašingtona, već su te sankcije izgubile smisao imajući u vidu da je projekat praktično gotov, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.
„Sada je već bilo besmisleno dalje se suprotstavljati se i uvoditi sankcije, jer smo izgradili gasovod – prvi krak je gotov“, rekao je Putin za rusku TV.
Prema rečima ruskog lidera sve što su radile SAD u odnosu na gasovod išlo je u prilog samo njima. Sve što su do sada radili očigledno je bilo u suprotnosti sa interesima evropskih država, rekao je on.
Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je juče da američka administracija priznaje da je završetak izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ zapravo već realnost i da se stoga fokusira na to kako da u aktuelnoj situaciji podrži interese Ukrajine i niza drugih istočnoevropskih zemalja.
SAD će kao i pre raditi na tome da gasovod ne bude pokrenut, dodao je on.
Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije. 
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala