U Grčkoj dodatno popuštanje mera od 12. juna

© Nikana.grNa plaži "Lagomandra" turisti uživaju u toplom moru...
Na plaži Lagomandra turisti uživaju u toplom moru... - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Od 12. juna u Grčkoj počinju da važe nove mere, saopštio je zamenik ministra civilne zaštite i upravljanja kriznim situacijama Nikos Hardalis.
Na snazi je i dalje obaveza nošenja maski, ali se popuštaju druge restrikcije.
„Od subote, 12. juna, muzika će biti dozvoljena u delovima ugostiteljskih objekata na otvorenom koji su namenjeni za sedenje gostiju – izjavio je gospodin Hardalis“, prenosi portal „Sivilprotekšen“.
Takođe je skraćeno i trajanje policijskog časa u Grčkoj. Od subote, 12. juna, policijski čas će trajati od 1.30 do 5 sati po lokalnom vremenu. Hardalis je takođe najavio i da će policijski čas najverovatnije biti ukinut počev od 1. jula, ukoliko to aktuelna epidemiološka situacija bude dozvolila.
Objavljene su i druge mere tokom konferencije za štampu, ali su one uglavnom fokusirane na lokalno stanovništvo, prenosi Blic.
„I sada dobro znamo da svaka naša nepažnja može biti kobna za mnoge druge. Ali takođe dobro znamo kako se možemo nositi sa tim, kako da zaštitimo sebe i sve oko nas. Posmatrajući sanitarne mere i protokole, koji su naš štit od prvog dana pandemije, kroz program vakcinacije i stvaranja kolektivnog imuniteta, biće nam omogućeno da iza sebe ostavimo ovu situaciju bez presedana“, dodao je Hardalis.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala