Počele velike vežbe ruske mornarice na Tihom okeanu /video/

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaRuski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“
Ruski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“  - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Pacifička flota Rusije počela je da izvodi velike vežbe na centralnom delu Tihog okeana, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„U skladu sa planom pripreme organa vojne uprave snaga Pacifičke flote za 2021. godinu izvode se operativne vežbe različitih rodova ruske flote u dalekoj morskoj zoni“, saopštio je vojni resor.
U okviru vežbi izvodi se i organizovanje saradnje operativne grupe brodova i vazduhoplovstva za potragu i praćenje podmornica i brodskih grupa uslovnog protivnika, navodi Ministarstvo. Učesnici će obaviti različite zadatke, uključujući komandovanje grupama uz zaštitu i odbranu okeanskih komunikacija.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Taktičke grupe prešle su već oko četiri hiljade kilometara i rasporedile snage na planiranom mestu. U saopštenju se dodaje da je vođenje vežbi povereno komandantu Tihookeanske flote admiralu Sergeju Avakjancu.
Istovremeno, vojni resor je saopštio da u manevrima učestvuje do 20 brodova, podmornice i brodovi za logistiku.
Konkretno, među njih su raketna krstarica „Varjag“, veliki protivpodmornički brod „Admiral Pantelejev“, fregata „Maršal Šapošnjikov“, korvete „Gromki“, „Savršeni“ i „Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov, brod mernog sistema „Maršal Krilov“, kao i brodovi za logistiku.
U vežbama učestvuje i dvadesetak letelica, uključujući protivpodmorničke avione dalekog dometa Tu-142mz, lovce-presretače predviđene za letove na velikim visinama MiG-31BM i druge letelice Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala