Piksi opet na mestu odakle je glasnim urlikom poslao poruku NATO paktu /foto/

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Nakon dana odmora posle remija sa Jamajkom, fudbalska reprezentacija Srbije odradila je trening na stadionu u Kobeu, istom onom na kom je selektor Dragan Stojković Piksi 1999. godine poslao jasnu poruku o tome šta misli o NATO bombardovanju SR Jugoslavije.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Piksi za Sputnjik: Bogati hoće hleba preko pogače
Fudbaleri Srbije nalaze se na azijskoj turneji u Japanu gde su u okviru priprema za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine odigrali nerešeno sa selekcijom Jamajke u prvom prijateljskom duelu.
Naredni protivnik Piksijevih „orlova“ jeste domaća reprezentacija, a utakmicu koja je zakazana za 12:25 moći ćete da pratite uživo kroz tekstualni prenos na stranicama Sputnjik sporta.
„Ovo je Univerzitetski stadion, imaju u blizini još jedan koji služi za bejzbol, a mi ćemo protiv Japana igrati na novom koji je izgrađen uoči Svetskog prvenstva 2002. godine. Ovde sam igrao sa Nagojom protiv Visela, sećam se te akcije, te lopte koja je došla sa desne strane, primio sam je mekano, dodao do Fukude koji je lako pogodio mrežu“, prisetio se Stojković akcije u kojoj je kao igrač  učestvovao pre 22 godine.
 „U tom trenutku, kao da je nešto eksplodiralo u meni. Skinuo sam dres, a ispod je bila majica na kojoj je pisalo NATO STOP STRIKES (stop NATO bombama). Kao da sam sav bes izbacio iz sebe. Pitali su me posle utakmice za komentar, nisam hteo ništa da ulazim u detalje, samo sam rekao da je to bio gest kojim sam jasno pokazao šta mislim o bombardovanju svoje zemlje“, objasnio je dve decenije kasnije selektor „orlova“.
Utakmica protiv Japana ujedno će biti poslednja pred nastavak kvalifikacija za Mundijal, i duele sa reprezentacijama Luksemburga i Irske u septembru.
Srba nema, ali su ulogu preuzeli Englezi – i to pred duel sa Hrvatima
Srbija šalje samo jedno ime u Evropu – ime koga se odrekla, a da ga nije ni čula
Sve o Evropskom prvenstvu u fudbalu – na Sputnjiku!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala