Pariz je podrhtao posle Novakove „grmljavine“ /video/

© AFP 2023 / MARTIN BUREAUNovak Đoković – Rolan Garos
Novak Đoković – Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, veoma emotivno je doživeo pobedu nad Mateom Beretinijem u četvrtfinalu Rolan Garosa, te je izbacio sve iz sebe nakon što je iskoristio meč loptu.
Duel srpskog i italijanskog tenisera bio je pun tenzije, a u Novaka se posebno uvukla nervoza nakon što je izgubio treći set, pa je četvrti bio ključan za nastavak meča.
Novak je imao brejk loptu u šestom gemu, ali nije uspeo da je iskoristi, potom je utisak bio da ćemo ponovo gledati taj-brejk, međutim, prvi reket sveta pobrinuo se da sve bude gotovo u dvanaestom gemu četvrtog seta.
Nije iskoristio dve meč lopte, ali zato jeste treću i posle toga usledio je vrisak koji je snažno odjeknuo Parizom.
​Novak je posle meča na konferenciji za medije objasnio zašto je uz „eksploziju emocija“ proslavio pobedu.
„Osećao sam tenziju sve vreme. Ispustio sam neke šanse i bilo je veoma stresno biti pod konstantnim pritiskom na moj servis, s obzirom da je on servirao veoma dobro. U proslavi na kraju oslobodio sam se sve napetosti koja se skupljala u meni.“
Đokovića u polufinalu očekuje spektakl sa Rafaelom Nadalom, njihov 58. međusobni okršaj, a srpski teniser vodi sa 29-28 – s tim da je Španac pobedio na poslednja dva duela.
„Budimo iskreni, meč sa Nadalom nije kao i svaki drugi. Svaki put kada igramo postoji dodatna tenzija. Drugačiji je osećaj biti sa njim na terenu, ali je zato naše rivalstvo to što jeste“, dodao je Novak.
Duel dvojice velikana na programu je u petak.
Đoković uz eksploziju emocija do spektakla sa Nadalom!
Nadal uz manje probleme do polufinala – čeka se Novak!
Medvedev o amerikanizaciji Rolan Garosa: Gde je naš novac?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala