„Džoker“ čestitao „Džokeru“: Um caruje, snaga klade valja!

© AP Photo / Thibault CamusNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, čestitao je Nikoli Jokiću izbor za najkorisnijeg igrača NBA lige uz reči „da je bilo drugačije, ne bi bilo normalno“.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
„Ne može da skoči, spor, loš defanzivac...“: Majica o kojoj priča svet /foto/
Prvi reket sveta savladao je italijanskog tenisera Matea Beretinija u meču četvrtfinala Rolan Garosa, te zakazao 58. okršaj sa Rafaelom Nadalom koji je zakazan za petak. Tekstualni prenos polufinala Otvorenog prvenstva Francuske moći ćete da pratite uživo na stranicama Sputnjik sporta.
Veliki patriota i momak koji prati Srbe u svim sportovima, imao je samo reči hvale za somborskog košarkaškog asa koji je Srbiji doneo titulu MVP najjače košarkaške lige po prvi put u istoriji.
„Nisam ekspert za košarku, ali veliki sam ljubitelj i navijač. Pratim sve naše igrače u NBA i Evroligi. Košarka je broj jedan sport kod nas, zemlja smo košarke, a sada smo pokazali i zašto”, apostrofirao je teniski „Džoker“.
Najbolji teniser sveta osvrnuo se i na činjenicu da se prvi put desilo da iz iste zemlje dolazi MVP NBA, Evrolige i Evrokupa. Naravno, tu je i najkorisniji igrač ABA lige – još jedan Srbin, Filip Petrušev.
„To je nešto neverovatno. Čestitam svim momcima, i Vasi Miciću i Teodosiću i Džokeru. Obradovali su nas, predstavljaju Srbiju na najbolji mogući način. Uspeti na način na koji je Jokić uspeo u NBA, sa svim ‘zverima’ koje tamo igraju, stvarno je za svaku pohvalu. Cela Srbija i sportska javnost treba da budu ponosni na njega”, rekao je Đoković i dodao:
„On je izuzetan momak, veoma skroman. Imao sam priliku da provedem neko vreme s njim na prošlim olimpijskim igrama, nadam se da ću ga i ove godine videti na OI. Mnogo mi je drago zbog njega. Njegova košarkaška inteligencija zaista je impresivna. Toliko mi je drago što on, takav kakav jeste, uspeva da nadmudri rivale. Um caruje, snaga klade valja – Jokić je dobar primer. Ako pametno treniraš i pametno igraš, u svakom sportu možeš da dostigneš vrh, nezavisno od, u odnosu na rivale u NBA, neke fizičke inferiornosti. Svaka mu čast, hvala mu”.
Novak se nešto kasnije i fotografisao sa dresom „Džokera“ iz Denvera uz komentar: „Volim te, brate“.
​Inače, Sputnjik sport nedavno je ugostio jednog od Novakovih najvećih navijača iz daleke Australije – Stefana Popovića. Novinar i voditelj srpskog porekla pričao je o Novaku, Australijan openu, značaju i uspehu srpskih sportista, ali i o Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, saradnji sa Borisom Malagurskim... Opširnije pogledajte na našem Jutjub kanalu.
Pariz je podrhtao posle Novakove „grmljavine“ /video/
Od Medvedeva smo sve očekivali, ali ovo baš i ne /video/
Đokovićev bivši trener na udaru – zbog Federera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala