Jokić ostavljen na cedilu – Denver u velikom problemu! /video/

© AP Photo / Matt YorkDario Šarić i Nikola Jokić – košarkaši KK Finiks Sans i KK Denver Nagets
Dario Šarić i Nikola Jokić – košarkaši KK Finiks Sans i KK Denver Nagets - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Finiks Sansa 123:98, i sada gube 2-0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je dobar meč, ali nije imao podršku saigrača, te se franšiza iz Kolorada nalazi u velikom problemu.
Bila je ovo jako važna utakmica za Nagetse jer su eventualnom pobedom mogli da naprave brejk i da sa lepom zalihom odu u Denver gde se igraju naredne dve utakmice.
Međutim, izabranici Majka Melouna kao da se nisu pojavili na meču, Sansi su od prvog do poslednjeg minuta kontrolisali ritam utakmice i ni u jednom trenutku se nije postavilo pitanje pobednika.
Nikola Jokić, novi MVP NBA lige, odigrao je dobru utakmicu, za 29 minuta upisao je 24 poena, 13 skokova i šest asistencija, ali nije imao podršku saigrača i jednostavno bilo je nemoguće izvući bolji rezultat.
Ostali starteri Denvera imali su učinak od 26 poena, 11 skokova i četiri asistencije, što samo govori koliko su loše odigrali momci koji su se našli u petorci.
Moraće Nagetsi da dobiju mnogo više od Erona Gordona, Ostina Riversa, Fakunda Kampaca i Majkla Portera juniora kako bi uneli neizvesnost u ovu seriju.
Na drugoj strani briljirao je Kris Pol sa 17 poena, pet skokova i čak 15 asistencija, Buker ga je pratio sa 18 poena, Bridžis je dodao 16, a Ejton je imao 15 i 10 skokova.
Trener Denvera Majk Meloun izjavio je posle utakmice da mu je utisak kao da su njegovi košarkaši odustali, te da će u trećem meču pokušati sve kako bi ekipa smanjila zaostatak.
Takođe, Vil Barton, koji se vratio u tim Nagetsa na ovom susretu, otkrio je medijima da je u svlačionici svašta rečeno, ali nije želeo da ulazi u detalje.
Prethodnih sezona pokazalo se da ekipa iz Kolorada najbolje igra kada je pod pritiskom, i to nam daje nadu da Nikola Jokić i družina mogu da izjednače u naredne dve utakmice pred domaćom publikom.
Pobeda sporta nad farmacijom u režiji Nikole Jokića /video/
Jokića čeka najveći ugovor u istoriji košarke – 241.000.000 dolara!
Ruka na srcu, osmeh na licu i poruka srpskog MVP: Posao nije gotov! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala