Neka nova „crvena furija“

© Sputnik / Mihail Kireev / Uđi u bazu fotografijaFudbaleri FS Španija
Fudbaleri FS Španija - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Zlatna era fudbalske reprezentacije Španije je prošla, narod u ovoj državi čeka da se pojavi neka nova generacija koja će vratiti najsjajnija odličja u bogatu vitrinu, a da li će to uspeti četa Luisa Enrikea videćemo u narednih mesec dana.
U sastavu nema Serhija Ramosa, zbog pozitivnih testova na virus korona biće odustni Serhio Buskec i Dijego Ljorente, i verovatno prvi put u ovom veku „crvena furija“ nema izrazitog lidera u ekipi.
Najbolji igrač: Rodri
O najboljem fudbaleru ovog tima može da se diskutuje, ali ako pogledamo formu i uspehe koje je imao u prethodnom periodu na klupskom nivou, onda izdvaja se vezni fudbaler Mančester sitija.
Na Rodriju će biti veliki zadatak da, bez Buskeca, kontroliše sredinu terena, pa će biti ključna spona između odbrane i napada. Pep Gvardiola, menadžer Sitija, napravio je veliku grešku što nije stavio Rodrija u startnu postavu u finalu Lige šampiona, te se svi nadaju da Enrike neće napraviti istu grešku i da će talentovani veznjak igrati od prvog minuta na svakoj utakmici.
Grupa E, protivnici: Švedska, Poljska, Slovačka.
Raspored utakmica:
14.06, 21.00 Španija – Švedska
19.06, 21.00 Španija – Poljska
23.06, 18.00 Slovačka – Španija
Selektor: Luis Enrike
Golmani: Unai Simon (Atletik Bilbao), David de Hea (Mančester junajted), Robert Sančes (Brajton).
Odbrana: Hose Gaja (Valensija), Đordi Alba (Barselona), Pau Tores (Viljareal), Ajmerik Laport (Mančester siti), Erik Garsija (Mančester siti), Dijego Ljorente* (Lids), Sesar Aspilikueta (Čelsi).
Vezni: Markos Ljorente (Atletiko Madrid), Serhio Buskec* (Barselona), Rodri (Mančester siti), Pedri (Barselona), Tijago (Liverpul), Koke (Atletiko Madrid), Fabijan (Napoli), Dani Olmo (Lajpcig), Pablo Sarabija (PSŽ).
Napad: Đerar Moreno (Viljareal), Alvaro Morata (Atletiko Madrid), Feran Tores (Mančester siti), Adama Traore (Vulverhempton), Mikel Ojarsabal (Real Sosijedad).
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala