Ministar odbrane Bugarske: Poginuo pilot MiG-29 koji se juče srušio

CC BY 3.0 / Wikipedia / Krasimir Grozev / Bugarski vojni avion MiG-29
Bugarski vojni avion MiG-29 - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Pilot bugarskog aviona MiG-29, koji se juče tokom vežbi srušio u Crno more, poginuo je, saopštio je ministar odbrane Bugarske Georgi Panajotov za televiziju „bTV“.
„Iz informacija koje sam dobio od komande operacije, može se zaključiti da u incidentu major Terzijev nije preživeo. Želim da izrazim saučešće njegovoj porodici“, rekao je ministar.
Podsetimo, bugarski Mig-29 srušio 9. juna tokom vežbe iznad Crnog mora tokom vežbe „Šabla 2021“. Kako su mediji pisali, tokom potrage i akcije spasavanja pronađen je sigurnosni prsluk pilota koji je upravljao avionom.
Ministar odbrane Bugarske Georgi Panajotov saopštio je da je avion bio tehnički ispravanOn je rekao da bugarski MiG-29 održava proizvođač, odnosno ruska kompanija „MiG“ i da ugovor ističe u proleće 2022. godine. 
Načelnik bugarske odbrane Emil Eftimov je naveo da su tokom spasilačke operacije u Crnom moru pronađeni delovi lovca i biološki materijal.
Spasilačke ekipe trenutno traže crnu kutiju, što će pomoći da se otkrije uzrok incidenta i omogući nastavak letova Ratnog vazduhoplovstva.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala