Levandovski i Poljska kao „nagazna mina“

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaFudbaleri FS Poljska
Fudbaleri FS Poljska - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Fudbal se u Poljskoj nalazi u usponu već godinama što govori i učešće u Ligi naciji A sa najboljim reprezentacijama Evrope.
Istina je da ne dočekuju šampionat Evrope u najboljoj formi jer su remizirali sa Islandom i Rusijom, ali više puta u prošlosti su pokazali da mogu da budu i te kako nezgodni, te mnogi smatraju da bi ekipe predvođena Robertom Levandovskim mogla da bude „nagazna mina“ za favorite.
Najbolji igrač: Robert Levandovski
Ne samo da je najbolji igrač Poljske, već je fudbaler Bajerna iz Minhena među pet najvećih zvezda Evropskog prvenstva i verovatno najbolji napadač šampionata.
To će morati i da dokaže, oči poljske javnosti biće uprte u njega i ostaje mu jedino da isporuči. U suprotnom, Poljska se neće naigrati na Evropskom prvenstvu.
Grupa E, protivnici: Španija, Slovačka i Švedska.
Raspored utakmica:
14.06, 18.00 Poljska – Slovačka
19.06, 21.00 Španija – Poljska
23.06, Švedska – Poljska
Selektor: Paulo Souza
Golmani: Lukaš Fabijanski (Vest Hem), Vojčeh Ščesni (Juventus), Lukaš Skorupski (Bolonja).
Odbrana: Jan Bednarek (Sautempton), Bartož Berežinski (Sampdorija), Pavel Davidovič (Verona), Kamil Glik (Benevento), Mihal Helik (Barnsli), Tomaž Kedžiora (Dinamo Kijev), Kamil Pjatkovski (Rakov), Timotež Puhaž (Leh), Maćej Ribus (Lokomotiva Moskva).
Vezni: Pržemislav Frankovski (Čikago Fajr), Kamil Jožvijak (Derbi), Mateuž Klih (Lids), Kaspe Kozlovski (Pogon Šćećin), Gžegož Krihovjak (Lokomotiva Moskva), Karol Lineti (Torino), Jakub Moder (Brajton), Pržemislav Plaheta (Norič), Pjotr Zjelinski (Napoli).
Napadači: David Kovnacki (Fortuna Diseldorf), Robert Levandovski (Bajern), Arkadijuš Milik (Marsej), Karol Sviderski (PAOK), Jakub Svirčok (Pjast).
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala