Holender i Mađarska u nemogućoj misiji

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKMarko Rosi – selektor fudbalske reprezentacije Mađarske
Marko Rosi – selektor fudbalske reprezentacije Mađarske - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Ma koliko pokušavali da pronađemo nešto što bi dalo nadu Mađarima u grupi sa Nemcima, Francuzima i Portugalcima, utisak je da je nemoguće to uraditi, pogotovo zbog izostanka najboljeg igrača Dominika Soboslaija.
Fudbaler Lajpciga nije uspeo na vreme da se oporavi od povrede i postoji velika šansa da Mađari budu „topovsko meso“ za pomenute tri reprezentacije.
Soboslai je bio heroj Mađarske u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo postigavši gol u poslednjim minutima protiv Islanda, ali nije odigrao nijedan minut za Lajpcig u drugom delu sezone i propustiće šampionat. Navijači Partizana navijaće za svog ljubimca Filipa Holendera koji bi mogao da bude jedan od važnijih igrača.
Najbolji fudbaler: Vili Orban
U izostanku talentovanog veznog fudbalera igrač od kog će dosta zavisiti jeste štoper Lajpciga Vili Orban.
Iako igra na poziciji centarhalfa, Orban zna da bude jako efikasan i u napadu, što govori podatak od pet golova na 20 utakmica u nacionalnom dresu. Orban će držati odbranu Mađarske, a pitanje je koliko će to uspeti protiv „aždaja“ iz Nemačke, Portugalije i Francuske.  
Grupa F, protivnici: Nemačka, Portugalija, Francuska.
Raspored:
15.06, 18.00 Mađarska – Portugalija
19.06, 15.00 Mađarska – Francuska
23.06, 21.00 Nemačka – Mađarska
Selektor: Marko Rosi
Golmani: Peter Gulaši (Lajpcig), Denes Dibuz (Ferncvaroš), Adam Bogdan (Ferencvaroš).
Odbrana: Gergo Lorenčič (Ferencvaroš), Endre Botka (Ferencvaroš), Adam Lang (Omonija), Akoš Kečkeš (Lugano), Atila Fiola (Fehervar), Vili Orban (Lajpcig), Atila Salaj (Fenerbahče), Bendeguž Bola (Fehervar).
Vezni: Loik Nego (Fehervar), Adam Nađi (Bristol), Laslo Kleinhesler (Osijek), David Siger (Ferencvaroš), Daniel Gazdag (Filadelfija), Andras Šafer (Dunajska Streda), Tamaš Čeri (Mezokovesd).
Napadači: Filip Holender (Partizan),  Adam Zalaj (Majnc), Roland Salaj (Frajburg), Nemanja Nikolić (Fehervar), Kevin Varga (Kasimpaša), Roland Varga (MTK Budimpešta), Zabolč Šon (Dalas), Janos Han (Paks).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala