Šampioni sveta žele da pokore i Evropu

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaAntoan Grizman, Pol Pogba i Kilijan Mbape
Antoan Grizman, Pol Pogba i Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Po mnogima prvi favoriti da osvoje titulu šampiona Evrope i to s razlogom. U tim se vratio Karim Benzema, tu su i ostale zvezde koje su osvojile Mundijal pre tri godine, te Francuzi spadaju u sam „krem de la krem“ Evropskog prvenstva.
Skoro šest godina prošlo je otkako je Karim Benzema odigrao poslednji zvaničan meč za „trikolore“, od tada je propustio EURO 2016. i Svetsko prvenstvo 2020, i sada se konačno vraća u nacionalni tim.
Ushićenje je veliko, kako u ekipi, tako i u francuskom narodu, ali to bi mogao da bude mač sa dve oštrice jer Francuze čeka paklena grupa sa Nemcima, Portugalcima i Mađarima.
Najbolji igrač: Kilijan Mbape
Kada imate tim sastavljen od zvezda, kada u svakoj liniji imate igrača koji spada među pet najboljih na svojoj poziciji, onda je teško izabrati najboljeg.
Ipak, izdvaja se jedan momak – Kilijan Mbape. Dvadesetdvogodišnji fudbaler Pari Sen Žermena bića udarna igla Francuza i svi od njega očekuju da ponovi partije kao na Mundijalu u Rusiji.
Ovoga puta u napadu će imati podršku Benzeme, te će biti zanimljivo kakva će se hemija razviti između njih dvojice. Ako „kliknu“ biće to nezaustavljiv tandem.
Grupa F, protivnici: Nemačka, Portugalija i Mađarska.
Raspored:
15.06, 21.00 Francuska – Nemačka
19.06, 15.00 Mađarska – Francuska
23.06, 21.00 Portugalija – Francuska
Selektor: Didije Dešan
Golmani: Hugo Ljoris (Totenhem), Stiv Mandanda (Marsej), Majk Manjan (Lil).
Odbrana: Bendžamin Pavar (Bajern Minhen), Leo Duboa (Lion), Rafael Varan (Real Madrid), Presnel Kimpbembe (PSŽ), Lukas Ernandez (Bajern Minhen), Luka Dinj (Everton), Klemen Lengle (Barselona), Kurt Zuma (Čelsi).
Vezni: Ngolo Kante (Čelsi), Pol Pogba (Mančester junajted), Adrijen Rabio (PSŽ), Korentan Toliso (Bajern Minhen), Musa Sisoko (Totenhem).
Napadači: Karim Benzema (Real Madrid), Olivije Žiru (Čelsi), Kilijan Mbape (PSŽ), Markus Tiram (Borusija Menhengladbah), Kingsli Koman (Bajern Minhen), Visam Ben Jeder (Monako), Antoan Grizman (Barselona), Toma Lemar (Atletiko Madrid), Usman Dembele (Barselona).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala