Daleko je 1992, ali...

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaFudbaleri Danske
Fudbaleri Danske - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Danska je daleko od svojih najboljih fudbalskih vremena, šampionska 1992. godina je daleko, ali je u kvalifikacijama pokazala da ima odličan napadački potencijal, iako je u poslednjih osam utakmica upisala po četiri pobede i poraza.
Ekipa je imala mnogo problema u duelima čak i sa timovima osrednje klase, ali nikako ne sme da se iz obzira izbaci njen ratnički mentalitet.
Najbolji igrač: Kristijan Eriksen
Kako je samo kreativni vezista bio važan šraf za ekipu Totenhema u prethodnim godinama, ali mu je želja za novim izazovima pokazala put prema milanskom Interu, gde je pao u drugi plan, međutim – postao je šampion Italije. U timu Danske je apsolutni lider, gleda se svaki njegov potez i sve počinje i završava se sa njim.
Grupa B, protivnici: Finska, Belgija, Rusija.
Raspored utakmica:
12.06, 18.00 Danska – Finska
17.06, 18.00 Danska – Belgija
21.06, 21.00 Rusija – Danska
Selektor: Kasper Hjulmand
Golmani: Kasper Šmajhel (Lester), Jonas Losl (Mitjiland), Frederik Ronou (Šalke).
Odbrana: Simon Kjer (Milan), Andreas Kristensen (Čelsi), Janik Vestergard (Sautempton), Joakim Andersen (Fulam), Matijas Jorgensen (Kopenhagen), Danijel Vas (Valensija), Jens Striger Larsen (Udineze), Joakim Mejle (Atalanta), Nikolaj Bojlesen (Kopenhagen).
Vezni: Kristijan Eriksen (Inter), Tomas Dilejni (Borusija Dortmund), Pjer-Emil Hojberg (Totenhem), Matijas Jensen (Brentford), Kristijan Norgard (Brentford), Anders Kristijansen (Malme).
Napad: Kasper Dolberg (Nica), Jonas Vind (Kopenhagen), Andreas Kornelijus (Parma), Martin Brajtvajt (Barselona), Robert Skov (Hofenhajm), Mikel Damsgard (Sampdorija), Jusuf Poulsen (Lajpcig), Andreas Skov Olsen (Bolonja).
Autsajderi čekaju jedan zdravi zglob
Vreme je da talenat eksplodira
„Zbornaja komanda“ na velikom zadatku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala