Bugarski političar: Lovac MiG-29 možda oboren, hitno obustaviti sve vežbe NATO-a

© Foto : Public domainAvion MiG-29 Ratnog vazduhoplovstva Bugarske
Avion MiG-29 Ratnog vazduhoplovstva Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Lider bugarske vanparlamentarne stranke „Ataka“ Volen Siderov smatra da je avion MiG-29 koji se juče srušio tokom vežbi u Crnom moru mogao biti oboren, prenosi televizija „Alfa“.
„Želeo bih da kažem nekoliko reči o mišljenju stranke 'Ataka' o bugarskom lovcu MiG-29 koji je oboren ili je pao – to još nije poznato, u Crno more na vojnim vežbama NATO-a“, rekao je Sidorov.
On je podsetio da se nedavno na vojnim vežbama takođe dogodio incident sa učešćem američkih vojnika koji su greškom upali u fabriku ulja u selu Češnegirovo.
Vojne vežbe NATO-a u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2021
Kako su vojnici NATO-a greškom „zauzeli“ fabriku ulja /video/
„S tim u vezi juče smo svim medijima poslali naš stav, a to je da bi sve vojne vežbe NATO-a na našoj teritoriji trebalo da budu hitno obustavljene, a američke baze zatvorene (ima se u vidu zajednička baza NATO-a u Bugarskoj)“, rekao je lider stranke.
Stranka „Ataka“ takođe inicira prikupljanje potpisa za održavanje referenduma na kome će Bugarima predložiti da glasaju za produžetak članstva u NATO ili izlazak iz Alijanse.
Siderov je još juče izjavio da je moguće da su avion oborili, i to vojnici NATO-a.
„Da li su informacije iz vojnih krugova o tome da je srušeni avion korišćen kao meta snaga NATO-a pouzdane?“, napisao je juče Siderov.
Podsetimo, zasad nema zvanične verzije o razlozima pada aviona. Prema rečima ministra odbrane Bugarske Georgija Panajotova, avion i naoružanje su bili ispravni.
Bugarski Mig-29 srušio 9. juna tokom vežbe iznad Crnog mora tokom vežbe „Šabla 2021“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala