Bivša Reganova savetnica: Nadam se da će Rusija i Amerika pronaći snagu da sarađuju

CC0 / President (1981-1989 : Reagan). White House Photographic Office. 1981-1989 (Most Recent) / Suzana Masi
Suzana Masi - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Američka književnica Suzan Masi, nekadašnja savetnica bivšeg američkog predsednika Ronalda Regana za pitanja SSSR-a, smatra da će Rusija i Sjedinjene Američke Države pronaći snagu za saradnju i dobre odnose.
„Iskreno se nadam da možemo da pronađemo način za dobru saradnju. Veoma volim ruski narod, poštujem rusku istoriju i kulturu koju voli i ceo svet. Molim se da pronađemo snagu kako bismo sarađivali“, rekla je Masi tokom 14. festivala slovenske kulture „Velika ruska reč“.
Potvrdila je da nije tražila rusko državljanstvo, ali je navela da želi da postane državljanka Rusije kako bi izbegla probleme prilikom izdavanja vize. Masi ima američki i švajcarski pasoš.
Pre nekoliko dana je doputovala na Krim, a danas je 90-godišnja književnica posetila festival slovenske kulture u dvorcu Livadija.
Suzan Masi je američki istoričar, književnica, javna i državna službenica. U periodu od 1984-1988. godine je bila savetnica američkog predsednika Ronalda Regana i odigrala važnu ulogu u normalizaciji rusko-američkih odnosa i okončanju hladnog rata.
Masi je učestvovala u pripremama sastanaka Regana i bivšeg predsednika SSSR-a Mihaila Gorbačova u Ženevi i Rejkjaviku 1985-1986. godine i naučila Regana da na ruskom izgovori poslovicu „veruj, ali proveravaj“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala