Amerika se nada da će se posle samita Bajden-Putin ambasadori vratiti u Moskvu i Vašington

© AP Photo / Ivan SekretarevZastave SAD i Rusije
Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Pratite nas
Američka administracija se nada da će se ambasadori Amerike i Rusije vratiti u svoje diplomatske misije po završetku samita lidera dve zemlje, objavila je TV stanica Si-En-En pozivajući se na izvore, prenosi RIA Novosti.
Prema rečima američkih zvaničnika, vraćanje ambasadora je neophodan korak u cilju podrške otvorenog radnog dijaloga između dve zemlje koji će imati presudan značaj s obzirom na to da administracija američkog predsednika teži stabilnim i predvidivim odnosima sa Rusijom, navela je američka TV.
Podsetimo, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio je 16. aprila da je ruska strana posavetovala američkom ambasadoru Džonu Salivanu da „ode u svoju prestonicu i obavi ozbiljne konsultacije“. Ruski MIP smatra da ambasadori Rusije i SAD u Vašingtonu i Moskvi treba da budu u svojim prestonicama radi analize situacije.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Lavrov: Konfrontacija Zapada i Rusije dotakla dno
Odnosi Rusije i Zapada nastavljaju da se ozbiljno pogoršavaju. SAD i zemlje EU nastavile su da pod raznim izgovorima uvode sankcije Rusiji. U tom kontekstu, Lavrov je ranije izjavio da Moskva nema odnose sa Evropskom unijom kao organizacijom, jer ih je uništio Brisel. Situacija nije ništa bolja ni u američkom pravcu. Ambasador Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov pozvan u Moskvu na konsultacije da bi se analiziralo šta treba raditi i kuda krenuti u kontekstu odnosa sa Vašingtonom.
Kasnije je saopšteno da se ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov, najverovatnije, neće skoro vratiti u Vašington.
Samit lidera Rusije i Amerike biće održan 16. juna u Ženevi.
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala