Rusija sprema novi zakon: Pijanima zabranjeno da šetaju pse

© Sputnik / Lola ĐorđevićČekajući vlasnika
Čekajući  vlasnika - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Pratite nas
Vlada Rusije je odobrila nacrt zakona kojim se menjaju pravila odgovornog postupanja prema životinjama. Plan je da se u okviru zakona uvedu nova pravila i da se zabrani šetnja pasa ljudima u pijanom stanju i deci mlađoj od 14 godina.
Predlog članova Saveta Federacije je i da se ograniči broj životinja u stanu, kao i dužina povoca za pse. Autori predloga Aleksej Majorov, Tatjana Gigelj i Viktor Novožilov smatraju da se promene mogu uspešno uvesti u sve regione zemlje bez finansijskih ulaganja.
Šarplaninac  - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2020
Kako su šarplaninci odbranili srpsko selo i seljane od američke vojske
U Vladi su ipak predložili da se razmotre varijante mogućih izvora finansiranja i smatraju da je potrebno precizirati zakon, jer nije jasno na koje se životinje misli u mogućim zabranama.
Prema informacijama ruskog lista „Izvestija“, u Državnoj dumi su podeljena mišljenja povodom ove inicijative. Tako šef kabineta za ekologiju i očuvanje životne sredine Vladimir Burmatov smatra da regioni imaju dovoljno ovlašćenja da regulišu situaciju sa šetnjom pasa i brigu o kućnim ljubimcima. „Liberalno demokratska partiji Rusije“ i „Pravedna Rusija“ su podržale predlog zakona.
I potpredsednik Moskovskog društva za zaštitu životinja Kiril Gorjačov veruje da su potrebna ograničenja za šetnju kućnih ljubimaca deci mlađoj od 14 godina i pijanim građanima. On smatra da bi zabrana trebalo da se odnosi samo na ljude u umerenom ili visokom stepenu pijanstva, kako se ne bi nepotrebno pooštravala ograničenja.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala