Rusija: Amerika skriva istinu o padu malezijskog aviona u Donbasu

© Sputnik / Maša Ross / Uđi u bazu fotografijaOlupina malezijskog „boinga 777“ sa leta MH17
Olupina malezijskog „boinga 777“ sa leta MH17 - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Pratite nas
Američke vlasti skrivaju izuzetno važne činjenice i odbijaju da pošalju satelitske snimke iz jula 2014. godine po pitanju katastrofe sa malezijskim avionom na letu MH17 u Donbasu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Pre neki dan je Sud u Holandiji objavio da više ne postoji ni najmanja nada da će Amerika poslati satelitske snimke, samim tim je to pitanje za nas zatvoreno. Te činjenice koje su od presudne važnosti se skrivaju“, rekao je on na forumu „Primakovska čitanja“.
Podsetimo, Suđenje za obaranje aviona na letu MH17 počelo je u Holandiji 9. marta 2020 godine. Sudi se trojici državljana Rusije i jednom državljaninu Ukrajine: Igoru Girkinu, Sergeju Dubinskom, Olegu Pulatovu i Leonidu Harčenku. Pulatova na suđenju zastupa međunarodna grupa koju čine dva holandska i jedan ruski advokat. Ostalima osumnjičenima sudi se u odsustvu. 
Putnički avion „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“, koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur, srušio se 17. jula 2014. godine u blizini Donjecka. Niko od 298 putnika i članova posada koji su se nalazili u avionu nije preživeo.
Kijev je za katastrofu optužio ustanike u Donbasu, koji su, sa svoje strane, izjavili da nemaju sredstva koja bi mogla da obore avion na toj visini. Bez obzira na ratna dejstva, Kijev nije zatvarao nebo iznad Donbasa za međunarodne putničke avione.
Za istragu o avionskoj nesreći formirana je međunarodna Zajednička istražna grupa, koju čine predstavnici Australije, Belgije, Malezije, Holandije i Ukrajine.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala