Ruka na srcu, osmeh na licu i poruka srpskog MVP: Posao nije gotov! /video/

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, ispisao je nove strance srpske košarke postavši MVP NBA lige. Srpski igrač saznao je da je izabran za najkorisnijeg košarkaša tako što je komesar NBA Adam Silver prekinuo sastanak ekipe u Finiksu.
„Izvinite što vam prekidam sastanak, ali imam neke važne vesti. Čast mi je da proglasim Nikolu Jokića za MVP-ja sezone 2020/2021. Čestitam ti Nikola“, rekao je Adam Silver.
Jokiću se na licu pojavio osmeh i saigrači su odmah krenuli da mu čestitaju. Usledio je i zagrljaj sa trenerom Majkom Melounom, a srpskom igraču putem video poziva čestitali su i članovi porodice.
Nikola se i potom obratio saigračima i stručnom štabu.
„Ovo je individualna nagrada, moja je, ali ne bih mogao da dođem do nje bez vas. Vi ste veliki deo ovoga i hvala svima koji se nalazite u ovoj sobi“, rekao je Jokić.
Jokić je postao prvi srpski košarkaš u istoriji sa NBA MVP nagradom u rukama, a ispisao je istoriju i američke košarke postavši prvi najkorisniji igrač koji je izabran u drugoj rundi drafta.
Centra iz Sombora su pre sedam godina draftovali Nagetsi sa 41. mesta, a danas je najbolji igrač na svetu.
Jokić je imao i poruku za navijače Denvera širom sveta.
„Pozdrav navijači Denvera, želim svima da vam se zahvalim za podršku koju nam dajete. Putovanje nije gotovo, imamo još mnogo posla da uradimo... Nastavite da navijate za nas i hvala“.
​Jokić iza sebe ima neverovatnu sezonu u kojoj je odigrao sve 72 utakmice, prosečno beleživši – 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencija.
Najimpresivnije je to što je srpski igrač predvodio ekipu do trećeg mesta na Zapadnoj konferenciji, a da je pritom u završnici sezone igrao bez drugog najboljeg igrača ekipe – Džamala Mareja.
Kao što je i rekao, sezona još nije gotova jer Denver igra polufinale konferencije, što je još jedan podvig za Jokića pošto je oslabljeni tim uspeo da dovede do druge runde.
View this post on Instagram

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Istorija – Jokić je MVP!
„Ludi Srbin“ je pokušao da vam kaže...
Blistavi um „šahiste“ iz Sombora /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala