NBA Akademija pokrenula virtuelni program za vrhunske ženske talente izvan SAD

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaIgračice u NBA ligi
Igračice u NBA ligi  - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Pratite nas
Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) najavila virtuelni osmonedeljni program za razvoj košarke i liderstva za više od 40 najboljih ženskih kandidatkinja srednjoškolskih uzrasta (14-17 godina) van SAD.
Učesnice će se povezati sa svojim vršnjakinjama iz celog sveta i učestvovaće u programima razvoja košarke i životnih veština pod vođstvom sadašnjih i bivših „WNBA“ košarkašica i osoblja NBA akademije.
Svaki roditelj ili zakonski staratelj zainteresovan za podnošenje prijave u ime svog deteta treba da preda „HomeCourt“ profil svoje ćerke ili da postavi video o veštinama kako je navedeno u prijavnom obrascu na portalu NBA Akademije do 18. juna. Učesnice virtuelnog programa za žene NBA Akademije biće objavljene u junu, a program počinje u julu i trajaće tokom avgusta.
Deo programa je obuka na terenu, u okviru koje će učesnice dobiti nedeljne časove virtuelne košarke, uputstva i izazove sa sadašnjim i bivšim „WNBA“ košarkašicama. Interaktivne lekcije će uključivati razne vežbe za šutiranje, baratanje loptom i postizanje kondicije kako bi se promovisao holistički razvoj veština. Sportistkinje sa najboljim učinkom biće uzete u obzir za buduće razvojne košarkaške kampove uživo, i biće istaknute kao uzori.
Programiranje životnih veština sadržaće nedeljne sesije usredsređene na razvoj liderstva, ishranu, postavljanje ciljeva, lično brendiranje, mentalno i fizičko zdravlje, obrazovanje o putu igrača i osnaživanje žena. Na sesijama će se kao gostujući predavači pojaviti stručnjaci iz cele NBA i „WNBA“ porodice, uključujući globalnu tehničku direktorku ženskog programa NBA Akademije i dobitnicu zlatne olimpijske medalje 1996. godine, Dženifer Azi.
„Virtuelni program NBA Akademije za žene nastaviće našu misiju pomaganja mladim ženama širom sveta da se razvijaju kao osobe i kao košarkašice“, rekla je gospođa Azi.
„Internacionalne košarkašice ostvaruju značajan uticaj na svim nivoima ženske igre, a ovaj program će pomoći najboljim međunarodnim kandidatkinjama da se povežu sa svojim vršnjakinjama, da uče direktno od „WNBA“košarkašica i da nastave svoj razvoj.“
Od pokretanja ženskog programa NBA Akademije 2018. godine, 25 učesnica posvetilo se „NCAA Division I“ školama. Kineskinja Han Ksu postala je prva učesnica programa za žene NBA Akademije koja je ušla u „WNBA“, kada ju je Njujork Liberti izabrao kao 14. pika na draftu 2019.
„Ne može da skoči, spor, loš defanzivac...“: Majica o kojoj priča svet /foto/
Jokića čeka najveći ugovor u istoriji košarke – 241.000.000 dolara!
Istorija – Jokić je MVP!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala