Đokovićev bivši trener na udaru – zbog Federera

© AP Photo / Tertius PickardBoris Beker
Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Pratite nas
Boris Beker, bivši teniser i šestostruki Grend slem šampion, dospeo je na metu kritičara zbog dvostrukih aršina nakon izjava o Rodžeru Federeru i mladom Italijanu Lorencu Musetiju.
Beker, koji se bavi poslom stručnog teniskog konsultanta, podržao je odluku Rodžera Federera da se dan nakon što je odigrao maratonski meč protiv Dominika Kepfera kog je pobedio sa 3-1 u setovima za skoro četiri sata provedenih na terenu, povuče sa Rolan Garosa kako ne bi rizikovao novu povredu.
Time je Federer završio takmičenje bez poraza, ali i bez povrede – za razliku od Đokovićevog rivala u osmini finala Rolan Garosa koji se mučio sa bolovima u kičmi i grčevima.
Bivši trener Novaka Đokovića je kritikovao Lorenca Musetija koji posle sjajne partije na početku meča i vođstva od 2-0 po setovima, nije uspeo da se izbori sa pritiskom igranja protiv svetskog broja jedan, te je u odlučujućem setu predao meč pri rezultatu 4:0 za srpskog tenisera.
Prema rečima Bekera, Museti je morao da uradi sve što je u njegovoj moći da završi meč, a ne da se povuče na dva gema od pobede Novaka Đokovića.
„Novak je šampion i bio je u ovakvim situacijama ranije“, rekao je Beker za Eurosport dodajući:
„Potom je redukovao svoje emocije, a drugi momak počeo da razmišlja: 'Oh, ovde mogu da pobedim svetskog broja jedan', i u tih pet minuta već je izgubio treći set“.
Beker je naglasio važnost rada na održavanju prednosti i verovanja u sebe od početka do kraja meča, naročito u duelima protiv najboljih tenisera sveta.
„Novak je imao problema sa Musetijevim stilom igre. Sve radi kako treba. Nema veliko oružje, ali servis mu je u redu, kretanje, tehnika i samopouzdanje, s obzirom da je pobeđivao na mnogim mečevima ove sezone“, naveo je Nemac.
On je apostrofirao važnost fizičke i mentalne spreme u suočavanju sa najboljim teniserima na Turu. Po njemu, mladi igrači ne razumeju da nije u pitanju samo igranje tenisa, već da je stvar karaktera i ličnosti.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Medvedev o amerikanizaciji Rolan Garosa: Gde je naš novac?
„Nisam video da je u pitanju neka ozbiljna povreda. Zbog toga mislim da nije bilo u redu da se povuče. Trebalo bi da poštujete igrača s druge strane mreže i da kažete: 'On me je danas pobedio'. Tada bi bilo 6:0 (u petom setu, prim.aut). To je test zrelosti“, naveo je Beker.
Jasno je da je Beker ovim pokazao pristrasnost prema Rodžeru Federeru, što je i potvrdio na društvenim mrežama kada je jedan navijač napravio poređenje njegovih izjava povodom dva pomenuta slučaja:
„Ti stvarno porediš Federera i Musetija?!“, upitao je pristrasni teniser u penziji.
Ne, Novak nije prekršio pravila
Kako je Medvedev prevario „stručnjake“ – legende otkrivaju za Sputnjik
Nadal se pridružio Đokoviću – pao je još jedan Italijan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala