Pronađen prsluk pilota srušenog MiG-29, potraga i dalje u toku

© Foto : WikipediaBugarski MiG-29
Bugarski MiG-29 - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Pratite nas
Tokom potrage i akcije spasavanja pronađen je sigurnosni prsluk pilota koji je upravljao avionom MiG-29 nestalim sa radara tokom vežbe, prenose bugarski mediji.
Prema pisanju bugarskog lista „24 časa“, pilot još uvek nije pronađen.
Bivši ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov izjavio je da je malo verovatno da se radi o tehničkom kvaru lovca. Objasnio je da je uvežbavanje napada noću izuzetno teška vežba i nije isključio mogućnost da je pilot mogao da izgubi orijentaciju. Kako je rekao, uzrok incidenta biće utvrđen tokom istrage.
„Neka nadležna komisija koju su imenovale vazduhoplovne snage radi svoj posao, jer su sve ostalo nagađanja. Pilot nije bio neiskusan, ali je gađanje noću izuzetno teška vežba“, rekao je bivši ministar.
Istovremeno, bugarski predsednik Rumen Radev pozvao je na uzdržanost i izbegavanje spekulacija u vezi sa padom bugarskog lovca.
„Sada je najvažnije stanje pilota. Znam ga kao divnog čoveka i pravog profesionalca“, rekao je on.
S tim u vezi, izrazio je nadu da će se akcija potrage i spasavanja završiti uskoro.
„Sav novac je upućen za akciju traganja i spasavanja. Tek kada se otkrije takozvana crna kutija saznaće se šta se tačno dogodilo“, rekao je Radev, koji je bio na čelu bugarskog vazduhoplovstva pre stupanja na predsedničku dužnost.
Podsetimo, borbeni avion bugarskog vazduhoplovstva pao je tokom taktičke vežbe sa borbenim gađanjem „Šabla 21“, na kojoj učestvuju i pripadnici vazduhoplovstva Republike Srbije.
Avion se srušio u Crno more, a potraga i akcija spasavanja pilota su u toku. Istragu će preuzeti vojno tužilaštvo, prenose bugarski mediji.
Pročitajte još.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala