Bogdanović nemoćan pred strašnim Embidom, Juta slavi Francuza! /video/

© AP Photo / Curtis ComptonKošarkaši Atlante Hoks – Trej Jang, Solomon Hil, Džon Kolins, Bogdan Bogdanović i Kevin Huerter
Košarkaši Atlante Hoks – Trej Jang, Solomon Hil, Džon Kolins, Bogdan Bogdanović i Kevin Huerter - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Atlante Hoks poraženi su na gostovanju od Filadelfije 76ers 118:102. Filadelfija je izjednačila na 1-1 u polufinalu Istočne konferencije. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je solidnu utakmicu, dok je Filu do trijumfa predvodio sjajni Džoel Embid sa 40 poena i 13 skokova.
Hoksi nisu imali rešenje za 76ers u drugom poluvremenu, nakon dosta izjednačenog prvog perioda igre. Prva četvrtina pripala je domaćina, druga gostu, te se na petnaestominutnu pauzu otišlo sa rezultatom 57:55 za Filadelfiju.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Istorija – Jokić je MVP!
Bogdanović na poluvremenu nije imao zapažen učinak, svega četiri poena, i očekivalo se da će u nastavku duela podići nivo igre.
To se donekle i desilo, Atlanta je u jednom trenutku treće četvrtine preuzela prednost (80:79), ali je Fila bolje finiširala taj period igre, pa se u poslednju deonicu ušlo sa +7 ekipe Doka Riversa – 91:84.
Na startu četvrte deonice rešeno je pitanje pobednika. 76ersi napravili su seriju 11:0, čime su došli do 18 poena prednosti i do kraja susreta rutinski su održavali prednost.
U poraženom timu Bogdanović je meč završio sa 14 poena (6/16 iz igre) i sedam skokova, Trej Jang ubacio je 21 poen, uz 11 asistencija, Galinari je takođe postigao 21 poen, dok je Huerter imao 20 poena.
Domaćina je do trijumfa predvodio sjajni Džoel Embid sa 40 poena i 13 skokova, Tobajas Heris je ubacio 22 poena, a Set Kari je utakmicu završio sa 21 poenom.
Serija se sada seli u Atlantu.

Juta Džez – LA Klipers

Prethodne noći odigran je prvi duel između Jute Džez i LA Klipersa. Slavila je ekipa iz Solt Lejk Sitija – 112:109.
Utakmicu je prelomio Rudi Gober koji je na sekundu do kraja blokirao šut za tri poena Markusa Morisa. Klipersi su imali šansu za produžetak, ali francuski centar sjajno je reagovao i sprečio ih je u toj nameri.
Kada je reč o toku meča, Klipersi su znatno bolje otvorili duel i imali su prednost u većem delu prvog poluvremena. U trećoj deonici Juta je polako hvatala priključak, te se u poslednjoj gledala egal košarka.
Utisak je bio da su domaći igrači slomili otpor ekipe iz Los Anđelesa kada su poveli deset poena (103:93), ali Klipersi su nekako uspeli da se vrate i da dođu do šanse za produžetak.
Na kraju je Rudi Gober bio heroj i Juta je povela 1-0 u seriji.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Donovan Mičel sa 45 poena, dok su po 18 postigli Bogdanović i Klarkson.
Goste su predvodili Lenard sa 23, Džordž sa 20 (4/17 iz igre) i Kenard sa 18 poena.
Istorija – Jokić je MVP!
Srbin koji je pokorio Evropu ide u Čikago?
Bogdan u okršaju sa Amerikancima: „Izgleda da ne znaju da je igrao u Srbiji“ /video/
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala