Argentina pokreće proizvodnju „Sputnjika Ve“: Stigla prva komponenta iz Rusije

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina Sputnjik Ve
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Pratite nas
Prva partija sirovina za proizvodnju ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) stigla je u Argentinu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.
„Iz Rusije je danas stigao aktivni sastojak za lokalnu proizvodnju 'Sputnjika Ve'“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.
Pored sirovina, Argentina je dobila i 400 hiljada doza druge komponente i 81.850 doza prve komponente gotove vakcine za primenu u okviru nacionalne kampanje za vakcinaciju.
​Predsednik farmaceutske kompanije „Ričmond“ Marselo Ruben Figeras saopštio je 4. juna o pokretanju proizvodnje ruske vakcine „Sputnjik Ve“ u Argentini. Ta vakcina će se proizvoditi u Argentini pod nazivom „Sputnjik VIDA“. Očekuje se da će u početnoj fazi biti proizvedeno po milion od svake doze vakcine.
Podsetimo, Argentina je prva latinoamerička zemlja koja je registrovala „Sputnjik Ve“ na svojoj teritoriji. To je učinjeno po ubrzanom postupku. Vakcinacija ruskim preparatom počela je u toj zemlji 29. decembra 2020. godine.
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala