Amerika obećala Belorusiji nove sankcije: Raste „cena“ za postupke rukovodstva

© Sputnik / Ivan Rudnev / Uđi u bazu fotografijaAmerička ambasada u Minsku
Američka ambasada u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države uskoro će objaviti uvođenje novih sankcija protiv Belorusije, a „cena“ za postupke rukovodstva zemlje će porasti, izjavila je imenovana ambasadorka SAD u Belorusiji Džuli Fišer.
„Kao što je najavila Bela kuća, dodatne sankcije će uslediti i to uskoro“, precizirala je Fišerova u Međunarodnom komitetu Senata.
Kako je dodala, Amerika se koordinira sa partnerima u Evropskoj uniji, Kanadi i Velikoj Britaniji i aktivno se radi na novom krugu sankcija protiv Minska.
„Povećaćemo cenu za nasilje i represije režima“, istakla je ambasadorka.
Ranije je portparol Ministarstva spoljnih poslova Belorusije Anton Glaz rekao Sputnjiku da proces akreditacije ambasadorke SAD u Minsku Džuli Fišer još nije završen i da se njena aktivnost u vezi sa Belorusijom ne može smatrati zvaničnom.
Podsetimo, predsednik SAD Džo Bajden produžio je na godinu dana sankcije protiv Belorusije, uvedene 2006. godine. Sankcije su uvedene u vezi sa optužbama za kršenje ljudskih prava, političke represije i korupciju. Beloruske vlasti odbacuju te optužbe. Pored toga, od 3. juna ponovo su stupile na snagu sankcije protiv devet beloruskih kompanija, koje su ranije bile obustavljene. 
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala