Vučić i Brnabićeva večeras na sednici Saveta bezbednosti UN

© Tanjug / Dragan KujundžićAleksandar Vučić i Ana Brnabić
Aleksandar Vučić i Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić prisustvovaće danas sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Na dnevnom redu sednice je predstavljanje izveštaja o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu.
Sednica Saveta bezbednosti UN će biti održana nakon izricanja presude Ratku Mladiću, sa početkom od 21 čas, a zbog pandemije biće održana video linkom, prenose Novosti.
Kako je predsednik Vučić u nedavnom obraćanju javnosti rekao, sednica Saveta bezbednosti biće održana istog dana kada se izriče kazna Ratku Mladiću u Hagu, „a da li je to slučajno ili ne, procenite sami“.
Vučić je tada naveo da očekuje kako će na sednici srpsko rukovodstvo biti kritikovano zbog nepoštovanja tog Mehanizma - zbog nepostupanja po obavezujućem nalogu za izručenje doskorašnjih narodnih poslanika SRS Vjerice Radete i Petra Jojića.
Podsećajući da su Srbi u Hagu osuđeni na 1.138,5 godina robije, a Bošnjaci na 42 godine, predsednik Vučić je rekao da ne misli da brojkama bilo šta treba da se iskazuje, ali da je suština u tome da Haški tribunal nije dostavljao, osim u jednom slučaju, srpskim sudovima mogućnost da sude, a ideja je bila da najveći broj suđenja bude ustupljen sudovima u regionu.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala