Srbin koji je pokorio Evropu ide u Čikago?

© AFP 2023 / INA FASSBENDERVasilije Micić, srpski košarkaš
Vasilije Micić, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Vasilije Micić, košarkaš Anadolu Efesa, posle pokoravanja Evrope popeo se na tron turske Superlige, te ga kao MVP Evrolige i Fajnal-fora, sada žele Čikago Bulsi.
U ponedeljak uveče odigrana je treća utakmica finalne serije turske košarkaške lige između Fenerbahčea i Efesa, a tim Vasilija Micića još jednom je ubedljivom pobedom potvrdio vrhunski nivo košarke čime je postao šampion domaćeg takmičenja.
Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Rodrig Bobua sa poena, dok je Micić brojao do 11. U poraženom sastavu Nando de Kolo postigao je 19 poena, dok je Marko Gudurić imao osam.
Prethodno je ekipa Ergina Atamana pokorila Evropu osvojivši prvi put u istoriji Evroligu, najviše zahvaljujući sjajnim partijama srpskog reprezentativca Vasilija Micića, koji je proglašen za dvostrukog najkorisnijeg igrača najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja – MVP Evrolige i MVP Fajnal-fora.
Prema pisanju medija, s obzirom na to da je Micić završetkom sezone postao slobodan igrač, Čikago Bulsi sada su zainteresovani su za njegov trejd, te razmatraju da ga dovedu u svoje redove pred početak nove sezone.
Kako prenosi „Jurohups“, Bulsi su spremni da izađu na tržište kako bi otkupili prava od Oklahome čak i pre noći NBA drafta (29.jul).
Nedavno je agent Vasilija Micića izjavio da neće dozvoliti da njegov klijent ode „preko bare“ kako bi imao ulogu igrača sa klupe. Takođe je rekao da ukoliko ne bude dobio garancije da se za srpskog reprezentativca sprema „dobra i ispravna“ situacija, tada će debi srpskog beka u NBA ligi biti odložen za još godinu dana.
Franšiza iz Oklahome stekla je prava na Micića u decembru prošle godine od Filadelfije 76-ersa, a s obzirom na to da se i „srpski grad“ uključio u priču, jasno je da će ovo leto u NBA ligi po pitanju borbe za Srbina biti veoma vruće.
Micić: Turci i Srbi imaju sličan mentalitet /video/
Kokoškov je izabrao tim za Srbiju, ali šta je plan za Tursku?
Bes poraženog trenera: Ne zanima me kazna, Evroliga će nas čuti!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala