Stefan Popović za Sputnjik: Nije dovoljno istetovirati — „Kosovo je Srbija“ /video/

© Sputnik / ustupljeno SputnjikuStefan Popović na Australijan openu
Stefan Popović na Australijan openu  - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Dok se u bioskopima emituje film „Crna Gora: Podeljena zemlja“ reditelja Borisa Malagurskog, za Sputnjik je govorio narator Stefan Popović, novinar i voditelj srpskog porekla, rođen u Australiji, koji je očarao srpsku javnost vatrenim navijanjem za srpske sportiste, pre svih za Novaka Đokovića na Australijan openu, ali i odnosom prema Kosmetu.
Srpski režiser Boris Malagurski o filmu Težina lanaca 2 - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Malagurski za Sputnjik: Ujedinjenje je počelo - Crna Gora neće zauvek ostati podeljena /video/
Stefan Popović je odlučio da se vrati svojim korenima, sin majke rođene u okolini Peći i oca rođenog u Nišu, posvetio se radu u Srbiji, ali i promociji svoje matične države na svim meridijanima, kroz medijski rad i praćenje srpskih sportista.
Nisu toliko česti slučajevi da se srpska deca rođena u inostranstvu opredele za takav životni put, jer odrastanje u tuđini vodi ka udaljavanju od domovine, ali pojedini primeri, posebno iz sveta sporta, svedoče o tome da Srbija i te kako treba da se nada povratku svoje omladine.
Pun pozitivne energije i vedrog duha, neposredan i spontan, pokupio je simpatije australijskih, ali i naših medija, prozvali su ga i „srpski Borat“ zbog rvačkog trikoa u bojama naše zastave koji je nosio bodreći Novaka Đokovića u finalu Australijan opena. Srbiju je posetio prvi put sa svega deset godina, a sa svoje 34 je rešio da bude domaćin u zemlji svojih roditelja.
Stefan je danas novinar, voditelj, glumac, narator, radio je na filmovima reditelja Borisa Malagurskog — „Kosovo: Momenat u civilizaciji“ i „Crna Gora: Podeljena zemlja“, koji se trenutno emituje u bioskopima, a bio je i voditelj „Beovizije“, takmičenja na kom se birao srpski učesnik „Evrovizije“.
Kako je biti Srbin u Australiji, šta za njega znači Kosovo i Metohija, zašto je odlučio da se vrati u Srbiju, poslušajte u intervjuu za Sputnjik
► Direktor Zvezde za Sputnjik: NATO bombe uništile deo crveno-bele istorije!
► Nikola Grbić za Sputnjik: Ovo je čudo!
► Ninković iz Sidneja za Sputnjik: Morali smo da odemo iz Srbije, sinu sam dao ime po Novaku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala