(Ne)prijateljstvo Medvedeva i Cicipasa

© Sputnik / Tennis Australia / Uđi u bazu fotografijaDanil Medvedev i Stefanos Cicipas
Danil Medvedev i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, drugi i peti reket sveta, u utorak će se sastati u četvrtfinalu Rolan Garosa, a ruski teniser još jednom je potvrdio nema prijateljski definisan odnos sa grčkim kolegom.
Još u avgustu 2019. godine za vreme turnira u Montrealu gde je poražen u finalu od Rafaela Nadala, Danil Medvedev je upitan o svom odnosu sa Stefanosom Cicipasom.
„Nemamo odnos, ako bih tako mogao da se izrazim. Ne govorim o... Mislim, teško je reći. Kao što sam uvek govorio, nismo neprijatelji, ali definitivno nismo ni prijatelji“, rekao je Medvedev.
Naime, trvenje između pripadnika „nekst gen-a“ datira još od Mastersa u Majamiju 2018. godine.
Tada je Rus pobedio Grka sa 2:1 u setovima, da bi došlo do verbalnog okršaja dvojice tenisera nakon rukovanja posle meča.
Besan zbog ponašanja Cicipasa tokom meča, što je podrazumevalo i njegov odlazak u toalet, Medvedev je rekao da je za grčke tinejdžere bolje da „začepe“.
Sudija u stolici na kraju je intervenisao kada je Medvedev vikao: „Hej Stefanose, želiš li da me pogledaš i da razgovaramo?“.
„Hej, pogledaj me, on je prvi počeo. Ti misliš da je normalno to što je rekao. On je malo dete koje ne zna da se bori“, rekao je Danil sudiji navodeći da ga je Stefanos opsovao.
Uoči predstojećeg okršaja, Medvedev je ponovo govorio o svom odnosu sa Cicipasom, u kontekstu poređenja njihovih duela sa novim teniskim klasikom.
„Nadam se da ćemo još dugo biti u vrhu, da ćemo puno igrati. Ove godine se drugi put sastajemo, prvi put je bilo polufinale Australijan opena, a sada je to četvrtfinale Rolan Garosa. To su super mečevi, mislim da obojica igramo dobar tenis. Čini mi se da se poštujemo kao igrači, ali na ličnom nivou ne previše. Tako da bih rekao da nemamo izgrađen nikakav odnos“, rekao je Rus u intrervjuu za ruski Eurosport.
Dva rivala do sada su se sastala sedam puta tokom profesionalne karijere, Medvedev je šest puta slavio, te će Grk u utorak dobiti priliku da smanji zaostatak i poveća skor od samo jedne pobede nad ruskim rivalom.
Amaterska greška zbog koje je „nastradao“ Federerov legat
Crni dan za šampione u Parizu – ispala vlasnica 23 grend slem trofeja
Medvedev počistio Čileanca i zakazao pravoslavni derbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala