Mediji: U Austriji uhapšen saradnik Veljka Belivuka

© AP Photo / Ronald ZakPripadnici policije u Beču
Pripadnici policije u Beču - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Na teritoriji Austrije juče je sprovedena policijska akcija u kojoj je uhapšen Dario Đorđević, zvani Dekster, visokopozicionirani član tzv. "kavačkog klana", bliski prijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i čovek koji se dovodi u vezu sa organizacijom najmanje tri likvidacije u Beogradu, preneli su beogradski mediji.
U trenutku hapšenja, kod Đorđevića je nađeno i 10 kilograma heroina. 
Prikazivanje zaplenjenog oružja kriminalne grupe Belivuka - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
MUP: Pronađeni novi dokazi protiv Belivukove grupe
"Novosti" navode da je policiji pre izvesnog vremena prijavljen nestanak Đorđevića i da se on našao na spisku sa petnaestak imena mladića o čijoj se sudbini ništa ne zna.
On je, međutim, sada zatečen sa falsifikovanim dokumentima i nema sumnje da je njegov nestanak lažno prijavljen kako bi mogao nesmetano da se kreće i čini krivična dela.
Lociranje i hapšenje Đorđevića sprovedeno je u koordinisanoj akciji na osnovu operativnih informacija pripadnika MUP Srbije i Bezbednosno informativne akcije (BIA), navode "Novosti".
Kako se sumnja, Mario Đorđević je organizator kriminalne grupe, čiji su neki od članova "pali" pre mesec dana u Beču. Tada su se iza rešetaka našli Aleksa Petrović i još devet osoba. Policija je u toj akciji zaplenila oko 10 kilograma heroina, pet kilograma kokaina, određenu količinu oružja i novca.
Veljko Belivuk je uhapšen u februaru. Osim Belivuka, uhapšen je i njegov najbliži saradnik Marko Miljković i drugi navodni pripadnici njihovog klana. 
Prema nekim operativnim saznanjima, Đorđević je osimnjičen da je za račun kavačke ekipe i svojih saradnika Belivuka i Miljkovića organizovao ubistva Aleksandra Šarca, Lazara Vukićevića i Dragana Ristića, preneo je Tanjug.
Srpska narko mafija veoma je aktivna u Austriji, a to se vidi iz saopštenja policije.
Samo u proteklih mesec dana "palo" je više srpskih državljana zbog narkotika. 
Zaplenjeni su dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Uhapšeno još šest pripadnika kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, objavljen snimak akcije /video/
Tako su, krajem maja, tri srpska državljanina pala sa dva kilograma kokaina.
Jedan srpski državljanin uhapšen je zbog uzgajanja konoplje, a policija je kod njega pronašla i zaplenila 670 biljki.
I sredinom meseca uhapšen je jedan srpski državljanin zbog prodaje marihuane, a hapšenje je odvelo čuvare reda do njegove uzgajivačnice indijske konoplje.
Prema izveštaju o kriminalu u Austriji za 2020. godinu, kod krivičnih dela vezanih za narkotike, Srbija se kao zemlja porekla krivičnih prestupnika nalazi na drugom mestu, iza Nemačke i ispred Avganistana.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala