Neozbiljan potez Italijana – „obrisali“ Srbina i Albanca

© Sputnik / Elena Rusko / Uđi u bazu fotografijaNikola Maksimović
Nikola Maksimović - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Srpski reprezentativac Nikola Maksimović je po svemu sudeći novi član Lacija. Na zvaničnom sajtu nebeskoplavih iz Rima osvanuo je tekst u kojem se navodi da će potencijalno novi trener Mauricio Sari dovesti štopera s kojim je sarađivao, kao i njegovog saigrača Elseida Hisaja, ali je isti ubrzo obrisan.
Fudbalska reprezentacija Srbije pred prijateljski meč sa Jamajkom - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Srbija nije uspela da pobedi Jamajku
Bizarna situacija na Čizmi, Lacio je neiskusno doveo sebe u varijantu piši-briši, a tako ne rade ozbiljni klubovi.
Rimljani su ostali bez trenera odlaskom Simonea Inzagija koji će naredne sezone voditi Inter, pa su se ekpresno bacili u potragu za novim šefom stručnog štaba, a izbor je očigledno pao na Mauricija Sarija, nekadašnjeg stratega Napolija, Juventusa i Čelsija.
Nije tajna da je klub u pregovorima sa Sarijem, ali je očigledno procurila strogo čuvana tajna da sa njim stižu još dvojica fudbalera – Nikola Maksimović i Elseid Hisaj, koji su slobodni pošto im je istekao ugovor s Napolitancima.
​„Svaki komandant ima svoje verne vojnike“, navodi se na početku tekst u kojem dalje piše:
„Nikola Maksimović i Elseid Hisaj dugo su bili deo Sarijevih oružanih snaga, trenera koji je sada blizu preuzimanja Lacija. Obojica znaju šta se traži od njih, za tri godine pod Sarijem podno Vezuva Napolijeva odbrana je bila impresivna. Kombinacija čvrste defanzive i napadačkog pristupa bile su dobitnička strategija 'Sarizma' koji je stigao do top nivoa“, stoji u tekstu, koji je objavljen na zvaničnom sajtu Lacija, da bi vrlo brzo bio uklonjen.
U istom članku navodi se još da su Srbin i Albanac i te kako zahvalni na terenu, pošto je reč o dvojici velikih radnika.
„Ne možemo, a da ne spomenemo ni harizmatične lidere, poput Raula Albiola i Kalidua Kulibalija, ali doprinos radnika kao što su Maksimović i Hisaj, bila je presudna. Trčiš, znoj se i usvajaš nove ideje i strategiju koja će jak tim učiniti još moćniji. Jer, uvek postoji nešto novo, neistraženo, ono preko granice mogućnosti“, navedeno je u tekstu koji više ne postoji.
Ipak, sudeći iz priloženog jasno je da dolazak Napolijevog trija u prestonicu Italije gotova stvar, ostalo je samo da Lacio ponovo objavi ono što je obrisao, a samo je pitanje dana kada će se to i dogodoti.
► Rusi bi „grčki scenario“, Makedonci za prestiž, a Srbi pod tuđom himnom (1/4)
► Kremlj o spornom ukrajinskom dresu: Sačekati zvaničnu reakciju UEFA
► Piksijevi „orlovi“ u Japanu: „Osećamo težinu grba koji nosimo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala