Kraj za Medvedeva!

© AP Photo / Thibault CamusDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, eliminisan je sa takmičenja na Rolan Garosu porazom od Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu – maksimalnim rezultatom 3:0 (6:3, 7:6, 7:5).
Grk je još jednom dokazao da će u budućnosti biti velika enigma za rivale na terenima sa šljakom, dok je drugi igrač sveta bio potpuno inferioran.
Medvedev nije pokazao svoju mentalnu čvrstinu, koju su analitičari apostrofirali uoči meča četvrtfinala, dok je Cicipas bio veoma fokusiran i koristio je svaku priliku koju mu je rival omogućio.
Cicipas je prvi i jedini brejk u prvom setu napravio u četvrtom gemu, iskoristivši prvu priliku za to, a set je mogao da završi već u osmom gemu.
Tada je dobio drugu brejk šansu, ujedno i set loptu, ali je Medvedev uspeo da produži set – na svega još jedan gem.
U drugom setu je ponovo Cicipas bio bolji takmičar, ali je u šestom gemu Medvedev brejkom nadoknadio zaostatak iz trećeg, da bi u desetom uz dve brejk imao i dve set lopte.
Nije iskoristio prilike, Cicipas se odbranio i odveo set u taj-brejk, gde je imao više koncentracije i već prvu set loptu je realizovao za vođstvo od 2:0.
Treći set je bio apsolutno spektakularan, nizale su se brejk prilike za igrače na obe strane, a prvi je do prednosti stigao Medvedev, u petom gemu.
Ipak, Cicipas je razliku neutralisao u osmom, a u 12. nije uspeo da spreči novi brejk, odnosno kraj duela, za konačnih 7:5 u trećem setu.
Grčki teniser će se u borbi za finale sastati sa Aleksandrom Zverevim, šestim teniserom sveta.
► Stefan Popović za Sputnjik: Nije dovoljno istetovirati – „Kosovo je Srbija“ /video/
► Đoković ponovo u kontroverznom terminu, ali – uz bitne promene
► Zverev iz rikverca do pete brzine – za polufinale!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala