Kako se Bajden priprema za samit sa Putinom

Pratite nas
Američki predsednik Džo Bajden sa svojim timom se priprema za svoju prvu inostranu turneju i samite sa NATO, G7 i ruskim kolegom Vladimirom Putinom, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki, ističući da Bajden ima decenijsko iskustvo na koje se oslanja.
„On se pripremao 50 godina, bio je na svetskoj sceni, poznaje određeni broj tih lidera, uključujući predsednika Putina i lidere koje će videti na samitu NATO-a i G7“, izjavila je Psaki, odgovarajući na pitanje kako se Bajden priprema za svoju turneju po inostranstvu koja počinju ove sedmice.
Kako je dodala, važno je sastati se sa liderima lično, jer je razgovor licem u lice najefikasniji.
„Bajden je uključen u rad sa svojim timom, govori o tome kakve bilateralne kontakte će imati, gde su mogućnosti, koji su trenuci u kojima treba izneti zabrinutosti SAD. On ima nekoliko decenija iskustva na koje će računati tokom putovanja“, prokomentarisala je portparolka Bele kuće.
Kako je saopšteno, Bajden će se u Velikoj Britaniji sastati sa premijerom zemlje Borisom Džonsonom, prisustvovaće samitu G7, samitu SAD-NATO u Briselu, a 16. juna će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Ženevi.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala