Jak zemljotres pogodio Šibenik, kamere zabeležile trenutak potresa /video/

© Depositphotos.com / DestinacigdemSeizmograf
Seizmograf - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Nakon jakog zemljotresa magnitude 4,7 po Rihteru koji je jutros pogodio područje Šibenika, nije prijavljena veća šteta, javlja agencija Hina.
U Hitnoj pomoći je rečeno da je u mestu Vrpolje u dvorište kuće pao komad stene koja se odlomila i udario u automobil, ali da niko nije povređen. Bilo je mnogo poziva, uglavnom uplašenih građana.
Zemljotres čiji je epicentar bio 13 kilometra jugoistočno od Šibenika dogodio se u 5.59.
Intenzitet u epicentru bio je 6. stepena EMS skale, saopštila je Seizmološka služba Hrvatske.
Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su na ulice, ali većina se ubrzo vratila u kuće.
Na sajtu Evropskog mediteranskog seizmološkog centra građani navode da se zemljotres osetio na području Zadarske i Šibensko-kninske županije, prenosi Tanjug.
Seizmolog Tomislav Fiket izjavio je da se, posle jutrošnjeg jakog zemljotresa kod Šibenika, može očekivati da će biti još podrhtavanja, ali da je teško predvideti kakve će biti magnitude.
On je, međutim, istakao da se na području cele Hrvatske beleži povećana seizmička aktivnost i da nije isključeno da će doći i do jačeg zemljotresa.
"Celo naše područje je pod istim zbivanjima, tu je Jadranska mikroploča i na celoj ploči se događa aktivnost. To nije neuobičajeno", rekao je Fiket za portal Indeks.
On je dodao da jutrošnji zemljotres nema nikakve veze sa onima do kojih je nedavno došlo u Zagrebu i na Baniji, jer je reč o drugom rasednom sistemu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala