„Loš momak“ iz Rusije šokirao Šumahera: „Da li on želi da nas ubije?“ /video/

© AP Photo / Luca BrunoMik Šumaher
Mik Šumaher - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Pratite nas
Mik Šumaher, sin sedmostrukog šampiona Formule 1, završio je trku u Bakuu na 13. mestu, tik ispred svog timskog kolege Nikite Mazepina, za koga se u poslednjim metrima Velike nagrade Azerbejdžana upitao da li pokušava „da ih ubije“.
Nikita Mazepin, ruski vozač Formule 1 - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2020
Sin ruskog milijardera stiže u društvo Šumahera sa epitetom „lošeg momka“
Šumaher se tokom Gran prija u Azerbejdžanu približio bolidu svog kolege iz tima Has, dok su pred izlazak na ciljnu ravninu vozili brzinom od 200 kilometara na sat.
Ali, braneći svoju 13. poziciju, Mazepin je odjednom skrenuo u desno kako bi sprečio svog kolegu u nameri da ga pretekne, te ga maltene pribio uz betonski zid.
Šumaher, kome je ovo bila šesta trka u Formuli 1, na vreme je odreagovao kako bi sprečio pogubnu nesreću. Dok je prolazio pored Mazepina, Nemac je besno gestikulirao svojom desnom rukom pre nego što je iskalio bes na radiju pošto je prošao cilj.
„Šta je ovo kog đavola? Iskreno, najozbiljnije, da li on želi da nas ubije?“, vikao je dvadesetdvogodišnji debitant elitnog moto takmičenja.
Šumaher je bio ispred Mazepina tokom cele nedeljne trke u Bakuu, a jedini put kada je ispustio „prednost“ bilo je na ponovnom startu nakon nesreće Maksa Ferstapena. Direktor Hasa, Genter Štajner pokušao je da umiri situaciju između njegova dva vozača nakon trke.
„Očigledno je došlo do sporne situacije na ravnini koja je rešena, i mi smo eliminisali tenziju. Došlo je do nerazumevanja, ali smo sada svi dobro i nastavljamo dalje“, rekao je Štajner.
Prošlogodišnji šampion Formule 2, zajedno sa svojim timskim kolegom nalazi se na začelju tabele u svojoj ruki sezoni koju vozi za tim Has.
Ali, s obzirom na to da je vozač Ferari akademije, mogao bi da krene očevim stopama ukoliko prešao u čuveni italijanski tim.
Šumaher senior osvojio je pet vezanih titula sa Ferarijem na kraju prošlog veka, ali nije viđen u javnosti od katastrofalne nesreće koju je doživeo na skijanju na francuskim Alpima 2013. godine.
Meksikanac iskoristio greške Ferstapena i Hamiltona
„Ruskom tenku“ nadimak dali – Amerikanci
Kanada se izjednačila sa SSSR – 27. put na krovu sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala