Rusija proterala agenta ukrajinske obaveštajne službe /video/

© Foto : FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnik FSB tokom operacije privođenja članova terorističke organizacije
Pripadnik FSB tokom operacije privođenja članova terorističke organizacije - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Pratite nas
U Rusiji je otkriven agent ukrajinskih obaveštajnih službi koji je dugo vremena pružao „savetodavnu pomoć“ Službi bezbednosti Ukrajine radi „nanošenja štete bezbednosti Ruske Federacije“, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).
„Federalna služba bezbednosti Rusije je tokom sprovedenog pretresa presekla obaveštajne i subverzivne aktivnosti državljanina Ukrajine Semenjake Alekseja Petroviča u interesu ukrajinskih obaveštajnih službi“, navodi se u saopštenju.
Utvrđeno je da su njegovu delatnost duže vreme koordinisali agenti ukrajinske kontraobaveštajne službe.
Napominje se da su tokom pretresa oduzeti elektronski uređaji sa porukama od službenika SBU-a koji su im nudili pomoć u rešavanju njihovih radnih pitanja u cilju nanošenja štete po bezbednost interesa Rusije. Kako se navodi u saopštenju FSB-a, Semenjaka je tokom ispitivanja potvrdio da je održavao duge odnose sa predstavnicima nacionalne obaveštajne službe i da im je pružao različitu konsultantsku pomoć.
Takođe se ističe da je tokom pretresa uočen i sprečen pokušaj trećih lica da daljinski uklone podatke sa njegovog mobilnog telefona.  
Zbog mera koje je preduzeo FSB Semenjak nije uspeo da nanese štetu spoljnoj bezbednosti Rusije. Njegov boravak na teritoriji Ruske Federacije označen je kao nepoželjan i zabranjen mu je ulazak u zemlju na period od 25 godina. Semenjak je 3. juna napustio Rusiju, dodaje se u saopštenju FSB-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala