Milačić ustupa platu za izgradnju nove crkve u Konjević Polju i poziva i druge poslanike da učine isto

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić, Prava Crna Gora
Marko Milačić, Prava Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2021
Pratite nas
Predsednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić poručio je danas u Skupštini da će poslaničku platu uplatiti za izgradnju nove crkve u Konjević Polju i pozvao i druge poslanike u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj da slede njegov primer.
Predsednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić, tokom današnjeg izlaganja u Skupštini, osvrnuo se na rušenje pravoslavne Crkve u Konjević Polju i poručio:
„Uzdržaću se svakog drugog komentara, samo ću reći da je sramno rušiti bogomolje, sa bilo koje strane one dolazile.
Želim da kažem i da poručim, institucionalno, mi, naročito u Crnoj Gori, imamo obavezu da se oglasimo o ovome, zato što kada smo mi branili svetinje pomoć i solidarnost smo dobijali sa svih strana, pa i iz tih krajeva, Bratunca, Konjević Polja. Sada je naša obaveza još veća".
On je rekao da će ispred Prave Crne Gore, u visini poslaničke plate uplatiti donaciju za izgradnju nove Crkve, čim bude dostupan žiro račun.
"To javno radim samo da bih poslao i institucionalnu poruku iz parlamenta Crne Gore.Pozivam na isto svoje kolege u crnogorskom parlamentu ali i kolege u Parlamentu Republike Srbije, kao i Parlamentu Republike Srpske, da tom solidarnošću pokažemo da smo tu uz svoj narod gde god on živi, jer nas je ovo, sve zajedno ujelo za dušu i za srce".
Pravoslavna crkva na privatnom zemljištu bošnjačke porodice iz Konjević Polja kod Srebrenice u istočnoj Bosni srušena je u subotu.
Rušenje je usledilo kao rezultat odluke Evropskog suda za ljudska prava koji je u 2019. godine potvrdio da je crkva sagrađena bespravno, a državi BiH naloženo je njeno uklanjanje. 
Crkvu je izgradila Srpska pravoslavna crkvena opština na imovini koju su podnosioci prijave, odnosno Fata Orlović, napustili tokom poslednjeg rata. 
Pročitajte još:



Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala